VIDEO. Fetiţa de la Universitate: "În calitate de cetăţean al țării, îmi doresc ca ţara să fie mult mai păzită"

Data publicării:
copil

„Colectiv! Colectiv! Colectiv!”

Vuietul mulţimii a răsunat ore bune în Piaţa Universităţii, pentru a doua seară la rând. Peste 30.000 de oameni au ocupat, din nou, centrul Bucureştiului. Au început să se strângă în Piaţa Universităţii după ora 18:00.

„(Care ar fi pasul următor, pentru ce demonstraţi în seara asta?) E o demonstraţie a puterii poporului. Chiar dacă sună... E o demonstraţie a puterii poporului. Noi cerem ca lucrurile să nu se repete. Trebuie o schimbare reală”, spune un bărbat.

„Mesajul nostru, al celor din piaţă de aici, e că nu trebuie să ne oprim. Da? Poate că dacă ne-am opri, pentru ei ar fi tot o victorie”, adaugă altul.

În jurul orei 19.000, în piaţă erau 8.000 de oameni şi continuau să vină, fără lideri şi organizare. O mare parte dintre ei a plecat în marş, la 19:30, către Palatul Parlamentului. Pe drum, au continuat să ceară schimbarea clasei politice.

„Ar trebui să le dăm un salariu minim pe economie, să trăiască şi ei o lună cum se descurcă toţi oamenii. Şi să-i punem la muncă silnică, pe stradă”, afirmă o tânără.

Nu au uitat nici de tragedia din clubul Colectiv, de acum cinci zile.

Imresionant este mesajul unei fetiţe care a venit la protest alături de tatăl ei: „Am venit pentru copiii care au murit şi sunt acuma în spitale arşi. Şi în calitate de cetăţean al ţării, eu îmi doresc ca ţara să fie mult mai păzită şi în orice cluburi sau în orice restaurante sau oriunde să existe câte 3 sau 4 extinctoare”.

Odată ajunşi la Casa Poporului, 30 de minute mai târziu, au continuat să scandeze, în timp ce câţiva încercat chiar să escaladeze gardul care-i despărţea de curtea Parlamentului.

„Asasinii! Asasinii!”

„Afară, afară cu mafia din ţară! Afară, afară cu mafia din ţară!”

„Să vă fie frică, ţara se ridică! Să vă fie frică, ţara se ridică! Să vă fie frică, ţara se ridică!”

„Acum ori niciodată, croiește-ți altă soartă, La care să se-nchine și cruzii tăi dușmani”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri