VIDEO. Filmul accidentului de pe A2

Data publicării:
ACCIDENT RUTIER GRAV- AUTOSTRADA SOARELUI
Accident grav pe Autostrada Soarelui in urma căruia mai multe persoane au murit si cateva zeci au fost ranite, in dreptul localitatii Lehliu-Gara, sambata, 5 octombrie 2016. Inquam Photos

Un accident grav s-a produs sâmbătă dimineața pe autostrada București -Constanța. Trei morți, peste 50 de răniți, 41 dintre ei sunt în spitale din Lehliu și din București, unul e în stare critică. 29 de mașini au fost implicate, inclusiv un tir și două microbuze.

Totul s-a petrecut puțin după ora 8:30 dimineața. Ceața era foarte densă. 20 de ambulnațe au ajuns la locul accidentului, unde au fost trimise și două spitale mobile.

M-am lovit.. era unul cu un jeep care m-a lovit în partea stângă”, a povestit unul dintre șoferii implicați în accident.

De fapt, au fost două accidente în lanţ. Unul din ele s-a produs chiar la oieşire din spaţiul de servicii.

Toată lumea a ajuns peste mine, plini de sânge, panică, groază, ţipete, buşituri de maşini”, a povestit Florentina Cocoș.

60 de oameni sunt prinşi în infern. Maşinile lor arată ca un morman de fiare. Autostrada Soarelui este blocată la kilometrul 67.

La kilometrul 67 pe A2 sensul București-Constanța s-a produs un accident de circulație în care au fost implicate mai multe vehicule, precizează George Grigore, director-adjunct la Direcția Rutieră a Poliției Române.

29 de maşini sunt prinse în carambol. Cei care pot ies din autoturisme. Echipele de urgenţă sunt alertate. Peste 100 de pompieri, 9 medici şi 22 de asistenţi ajung la faţa locului.

Grupul acela de maşini, cei de acolo au avut zile pentru că în spatele Loganului a reuşit să oprească un tir. Aici este numai o parte a accidentului. Am înţeles că sunt vreo doi morţi în acel microbuz. Iar în spatele microbuzului, la rândul lui a fost lovit de încă vreo 2-3 maşini”, a povestit Florin Vlădescu, martor ocular.

Planul roşu de intervenţie este activat.

„Numărul echipelor va tot crește până intervenția e finalizată acolo. Sunt și unii în stare gravă, nu pot să vă spun câți. Erau și persoane încarcerate”, declară Raed Arafat la Digi24.

Numărul victimelor nu este cunoscut de la început. Oamenii cer ajutor peste tot. Răniții sunt duși la spitale din Călărași, Ialomița, București și Lehliu.

Spitalul Lehliu Gară nu are cameră de urgenţă, nu are camera de gardă”, precizează directorul spitalului Vasile Dînga, după ce inițial 13 pacienți au ajuns acolo.

Victimele sunt stabilizate, triate, apoi duse rând pe rând spre camerele de gardă ale spitalelor din București.

Parte din victimele accidentului au fost aduse la spitalul Floreasca. Medicii au fost alertați încă de dimineață, iar cei de pe terapie intensivă se ocupă de fiecare în parte.

Trei oameni nu pot fi salvați. Doi dintre ei se aflau într-un microbuz de transport persoane. A treia persoană decedată este pasager al unui autoturism.

Din primele date, reiese că accidentul s-a produs după ce unul dintre șoferi a ieșit dintr-un spațiu de servicii aflat pe marginea autostrăzii. Ar fi fost lovit din spate de o altă mașină. Apoi șoferii care veneau din spate nu au mai putut evita impactul.

M-am trezit cu un perete de mașină lovit în fața mea. 6-7 mașini”, povestește Iulian, șofer.

Polițiștii vor să afle acum cine anume se face vinovat de producerea accidentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri