VIDEO & FOTO | Exercițiu de luptă româno-american la Capu Midia

Data actualizării: Data publicării:
foto apa

Soldaţii români şi americani se antrenează împreună pe litoral. Conform scenariului, trupele au intervenit pe pământ, pe apă şi din aer pentru eliberarea bazei militare de la Capu Midia.

Potrivit scenariului, grupări paramilitare au atacat litoralul românesc şi baza milizară de la Capu Midia, iar ameninţarea se extinde. În pericol sunt două localităţi aflate la mai puţin de zece kilometri de frontul de luptă. Prima dată, în zonă sunt trimise două avioane MiG 21 Lancer şi un elicopter Puma Naval.

Trupele de la sol sunt acum în pericol. Este trimisă în zonă nava americană USS Carter Hall de la bordul căreia sunt lansate 12 amfibii blindate cu militari americani şi români.

Amfibiile au fost trimise să întărească flancul drept al apărării, o zonă vulnerbailă pentru că pe acolo au reuşit să pătrundă mai multe grupări paramilitare.

Pentru locotenentul Nathan Chaney, este primul exerciţiu internaţional, în cei doi ani de când s-a înrolat în marina militară americană.

1st. lt. Nathan Chaney, Marina Militară a SUA: Este întotdeauna bine să te antrenezi cu forţe alături de care este oricând posibil să duci o luptă adevărată.

Şi pentru sublocotenentul Mihai Ciobanu a fost primul exerciţiu. Săptămâna trecută a terminat cursurile de bază ale Şcolii de Aplicaţii, iar acum a primit misiunea de a conduce una dintre liniile de apărare a ţărmului.

Sublt. Mihai Ciobanu, locţiitorul comandantului de companie: Ne-am dispus compania în jur la 800 de metri, cam aşa, cum ne-a permis şi terenul. A primit limite stânga, limite dreapta şi ne-am încadrat compania în aceste limite.

La antrenamentul româno-american participă 1.250 de militari.

Cdor. Ionel Dan Ciocoiu, comandatul exerciţiului: Din partea Forţelor Navale patricipă cinci nave, un număr de militari din cadrul Centrului de Scandandri şi, de asemenea, din cadrul Batalionului de Infanterie Marină. Din partea Forţelor Terestre participă un pluton de infanterie, iar din partea Forţelor Aeriene, patru avioane MiG21 Lancer.

Cdor. Larry Legree, comandant Grup Amfibiu, SUA: Este minunat că putem lucra cu Forţele Navale Române.

Vă invităm să vedeți mai jos o galerie foto cu imagini realizate de George Călin (Inquam Photos).

170318_SPRING_STORM_EXERCITIU_MILITAR_03_INQUAM_PHOTOS_George_Calin
170318_SPRING_STORM_EXERCITIU_MILITAR_03_INQUAM_PHOTOS_George_Calin

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri