VIDEO, FOTO. Rupere de nori pe Platoul Bucegi. Strat de gheață de câțiva centimetri după o ploaie torențială cu grindină

Data actualizării: Data publicării:
platoul bucegi grindina gheata salvamont prahova
Strat de gheață pe Platul Bucegi, după o ploaie torențială cu grindină. Foto: Salvamont Prahova

La sfârșitul lunii iulie, peisajul pe Platoul Bucegi a arătat mai de grabă ca unul de iarnă. A plouat torenţial, cu grindină, iar crestele munţilor au fost acoperite cu un strat de gheață de câțiva centimetri.

„Se mai întâmplă în anumiți ani, dar anul acesta a fost foarte rău, ținând cont de viitura care a afectat orașul Bușteni acum câteva zile. Se pare că și azi va veni încă o viitură. A fost o rupere de nori pe Platoul Bucegi, după care a început grindina care a albit efectiv tot platoul” a declarat Laurenţiu Paraschiv, coordonatorul Salvamont Buşteni.

Platoul Bucegi fost acoperit cu un strat de gheață de câțiva centimetri. Foto: Salvamont Prahova
Platoul Bucegi fost acoperit cu un strat de gheață de câțiva centimetri. Foto: Salvamont Prahova

„Avem turiști surprinși la Cruce, pe platou, care au mașinile în Piatra Arsă. Deocamdată s-a liniștit, este OK. În caz de viituri recomand turiștilor să se oprească unde sunt. Valea cea mai afectată este Valea Caraiman, cu trei treceri peste firul principal. Nu vom închide traseele decât în cod roșu, eventual”, a mai declarat Paraschiv.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri