VIDEO. Furturi bizare, surprinse de camerele video. Cum funcționează sistemul de supraveghere al Poliției Locale

Data publicării:
camere supraveghere politie

În toiul nopţii, un stâlp amplasat lângă o cameră de supraveghere a început să se clatine. Nici vorbă de cutremur, însă. Trei persoane încercau pur și simplu să fure stâlpul.

Nu au reuşit. Stâlpul este şi acum pe trada Gabroveni, semn că tinerii nu au fost suficient de puternici. Au fost însă insistenţi. Unul dintre ei s-a căţărat până în vârf şi a încercat să fure becul, însă totul a rămas la stadiu de tentativă. Abajurul era prea fierbinte. La fel ca întâlnirea pe care tinerii au avut-o curând cu poliţiştii.

Distracţia teribiliştilor a fost urmărită din Dispeceratul Poliţiei Locale.

Nu este singura isparavă necumpătată. Alt tânăr bate pasul pe loc în faţa unei biserici din Centrul Vechi al Bucureştiului. Nu este un credincios venit să aprindă o lumânare, ci un tâlhar care aşteaptă un moment prielnic să dea lovitura. A pus ochii pe o cişmea de fier.

O cântăreşte din priviri și, după ce se asigură că nu îl vede nimeni, smulge ţâşnitoarea din asfalt şi dispare.

Şi el şi tinerii care au căutat aventura în vârful unui stâlp de iluminat au acum dosar penal pentru furt. Cei care se grozăvesc în faţa prietenilor cu isprăvi de adolescent trebuie să ştie că au şanse mici să scape neprinşi.

Străzile Capitalei sunt împânzite de câteva sute de camere ale Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, iar toate aceste imagini pot fi observate în timp real.

Este vorba de un sistem de monitorizare al Capitalei, un sistem compus din câteva sute de camere. Există permanent câte cinci persoane care văd ceea ce se întâmplă”, spune un reprezentant al Poliției Locale, Răzvan Popa.

Toate camerele sunt de ultimă generaţie, astfel că sistemul este capabil să filmeze şi cel mai mic detaliu. Agenţii de la Poliţia Locală spun că mulţi dintre cei care au comis infracţiuni au fost identificaţi după tatuaje.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri