VIDEO. Grindină cât o minge de ping-pong în Petroșani 

Data publicării:
grindina

Șeful ISU Petroșani, Adrian Avram, a declarat că grindina a provocat daune pe toată Valea Jiului. Nu numai mașinile au fost avariate ci și acoperișurile caselor.

„În toată Valea Jiului, nu doar la Petroşani, grindina a provocat pagube atât la autoturismele parcate pe stradă, cât şi la acoperişuri. S-a spart ţigla, oamenilor le-a plouat în casă. Au fost două rafale. La 12.00 a început prima, a durat zece minute. După o jumătate de oră a revenit o rafală, cu o intensitate mult mai mare. Gheaţa a fost aproape cât ouăle de găină. A durat şi mai mult, cam 15-20 de minute şi a provocat pagube destul de mari localnicilor din zonă. De aşa amploare şi aşa mărime la grindină n-am mai văzut şi am o vechime în sistem”, a spus Adrian Avram.

Șeful ISU a precizat că a fost nevoite să intervină pe două străzi din petroșani, unde opt gospodării au fost inundate. Nu au fost răniți, dar pagubele provocate sunt foare mari.

„Am intervenit pe două străzi din Petroşani, unde opt gospodării au fost inundate. Apa n-a ajuns în case. Am reuşit să decolmatăm gurile de canal si cu o motopompă am reuşit să extragem apa de pe stradă şi din curţi. Atât am intervenit in Petroşani. Pagubele sunt foarte mari”, a subliniat Adrian Avram. 

13487778 10154898359323942 1731307649 n
13487778 10154898359323942 1731307649 n

Grindina și ploile au provocat daune în mai multe județe din țară. 

Douăzeci de judeţe din vestul, sud-vestul şi centrul ţării sunt până luni dimineaţă sub avertizare cod galben de ploi şi vijelii, iar în sudul ţării vor fi în continuare temperaturi caniculare şi disconfort termic.

Avertizarea cod galben de ploi şi vijelii a fost extinsă, de duminică până luni, la ora 06.00, pentru judeţele Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Dolj, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Timiş şi Vâlcea.

Citiți și:
Inundații în Suceava Furtuni devastatoare, zeci de gospodării evacuate 
Grindină neobișnuit de mare în mai multe județe din țară

Puteți să trimiteți și dumneavoastră fotografii sau filmări, dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire. Ne puteţi contacta pe site-ul www.digi24.ro, la secţiunea Digivox, pe email, pe contul nostru de Facebook. Sau ne puteţi trimite imaginile pur si simplu pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304. Vă rugăm să precizati numele şi locul din care le transmiteţi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri