Sari la conținut

VIDEO. Grindină cât oul de prepeliță, la Bran

În doar câteva minute, peste comuna Bran s-a abătut o furtună cum, spun localnicii, de mult nu a mai fost. Bucăţile de grindină care au căzut au fost, unele, cât ouăle de prepeliţă".

Oamenii din zonă spun ca în ultimii 60 de ani nu au mai văzut aşa o furtună:

„Eu nu am mai văzut aşa ceva, am 56 de ani, sunt brănean, dar aşa ceva... şi am mai stat de vorbă cu bătrâni, 60,70, mai mari ca mine, dar aşa ceva nu am văzut”.

Este prima dată de când sunt în Bran când văd o asemenea furtună. (Reporter: Când a început, pe la ce oră?) Nu ştiu exact, dar a durat cam jumătate de oră”.

„(Reporter: V-a prins pe drum furtuna?) Pe drum m-a prins, cu tirul. (Reporter: V-a fost teamă pentru siguranţa dumneavoastră în trafic?) No! La risc!"

„Noi suntem cazaţi mai încolo şi acum, când am venit încoace, de la pensiune, patroana de la pensiune dădea cu lopata, pe bune!"

Localnicii spun că grindina le-a compromis culturile şi se tem că pomii fructiferi nu vor mai da rod după ce gheaţa i-a lăsat fără flori şi frunze:

(Reporter: Aţi mai văzut vreodată aşa ceva?) „Nu, niciodată. Ne-a distrus florile, pomii, iarba, tot, tot”.

(Reporter: Ce veţi face?) „Nu ştiu, e foarte greu, că nu am mai păţit asta şi nici nu ştim cum să...probabil că o luăm din nou de la capăt."

La munte vor fi, în continuare, ploi şi descărcări electrice, anunţă meteorologii.