Sari la conținut

VIDEO. În 2012, Onțanu organiza la Bamboo o petrecere a Primăriei

Sunt multe semne de întrebare în legătură cu incendiul de la clubul Bamboo, pornind de la faptul – aparent de neînțeles – că acest club funcționa, deși nu avea autorizație de funcționare.

Trei avertismente și o amendă de 2.500 de lei ar fi primit firma care administrează clubul Bamboo din Capitală doar la sfârșitul anului trecut. Documente primite de Digi24 arată că au fost constate mai multe nereguli. Viceprimarul sectorului 2 spune că Bamboo nu avea nici măcar autorizaţie de funcţionare. Clădirea clublui nu fusese recepţionată de angajaţii primăriei de sector și nu știau dacă respectă regulile de securitate.

Ministrul de interne spune că a aflat de neregulile firmei, dar că legea ar fi permis funcționarea clubului chiar și fără autorizație, având un termen-limită de a o obține până în vara acestui an.

Clubul Bamboo este unul dintre cele mai renumite din țară, iar în urmă cu câțiva ani aici a fost organizată inclusiv petrecerea angajaților Primariei sectorului 2.

Imagini din 2012 arată cum primarul de atunci, Neculai Onţanu, petrecea împreună cu angajaţii primăriei în acelaşi club. „Mă bucur că suntem aici împreună, la cel mai tare club din România. Nici nu se putea să facem în alt loc, decât aici, la Bamboo”, le spunea angajaților, de pe scenă, fostul primar Onțanu.

„Două amenzi în cuatum de 15 mii de lei pentru exploatarea necorespunzătoare a instalației electrice și lipsa autorizatiei. Era obligația proprietarului să solicite eliberarea unei autorizații până la punerea în exploatare a acestui imobil. Lucru care nu s-a întâmplat”, a detaliat, sâmbătă, Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București, referindu-se la clubul Bamboo.

„Nu avea autorizaţie de funcţionare şi nu avea autorizaţia de construire recepţionată, ăsta era şi unul dintre motivele pentru care nu o avea pe cea de funcţionare”, a explicat Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2.

Firma care administrează clubul a fost avertizată de trei ori şi amendată cu 2.500 de lei la finalul lunii noiembrie 2016, potrivit unor documente consultate de Digi24.

Urma să fie amendaţi din nou pentru acelaşi motiv şi urma să li se suspende activitatea. Nu vreau să acuz pe nimeni. Dar nu cred ca a avut vreodată toate actele în regulă”, a spus viceprimarul de la Sectorul 2.

Reprezentanţii clubului neagă acuzaţiile. Dumitru Bădrăgan, avocatul clubului Bamboo, a spus inițial că nu există suspiciuni cu privire la lipsa vreunui document.

Avocatul a revenit apoi şi a spus că nu are toate datele ca să poată vorbi despre lipsa vreunei autorizaţii. Pompierii spun că nu au putut închide clubul, conform legii. Asta pentru ca patronii au răgaz până în vara acestui an să obțină autorizaţia de funcționare, iar neregulile pentru care i-au amendat pe reprezentanții clubului nu erau suficiente pentru ca acesta să fie închis.

„Să știți că există o prevedere care spune că ei funcționează pe propria lor responsabilitate”, a confirmat ministrul de interne, Carmen Dan.

(sursa: Digi24 TV)

Pe aceeași temă