VIDEO | Inundații de proporții în Maramureș. Zone întinse, măturate de viituri

Data publicării:
inundatii mm

Mai bine de trei sferturi din țară se află la această oră sub coduri portocalii și galbene de ploi și vijelii. Avertizări vin și de la hidrologi. Maramureșul a fost efectiv măturat de viituri. Zeci de case au fost inundate.

La Săliștea de Sus, în județul Maramureș, o rupere de nori a făcut ravagii. Viitura venită pe neașteptate a smuls, pur și simplu, bucăți din casele oamenilor. Ulițele s-au transformat în râuri care au măturat totul în cale și au lăsat în urmă doar teamă și disperare.

100 de gospodarii au rămas izolate după ce o parte din șosea a fost luată de ape. Acum în acea zonă din Săliștea de Sus accesul se realizează doar pietonal.

Prăpăd au făcut apele învolburate și în localitatea Bocicoel. Localnicii abia au reușit să-și urce în podurile caselor câteva bunuri, pentru a nu fi distruse de viitură. Puhoaiele au luat, însă, mașini pe care le-au târât sute de metri. Unii oameni si-au găsit autoturismele pur și simplu îngropate în mâl.

La fel s-a întâmplat și în comuna Bogdan Vodă.

Bărbat: Uitați aici, măi oameni, ce-i! S-au dus mașinile! Uite ce vine!

În total, în ultimele 24 de ore peste 3000 de pompieri au intervenit în 34 de localități din 16 județe. Apele revărsate au intrat în 49 de case, 119 curți, 133 de beciuri/subsoluri și o anexă gospodărească.

În plus, doi operatori economici și o instituție publică au fost inundate. Totodată, din cauza vântului puternic, patru copaci au căzut pe carosabil și a fost nevoie de intervenția echipajelor de pompieri pentru degajarea lor.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri