VIDEO. Jandarmi violenți. Adolescent, îmbrâncit și lovit cu bastonul

Data actualizării: Data publicării:
Violenta jandarmi640x400

Un adolescent care stătea cu mâinile ridicate în fața grupului de jandarmi a fost îmbrâncit cu scutul și lovit cu bastonul în zona coastelor la mitingul din 10 august. Imaginile au fost publicate de G4Media.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Jandarmii, în grup compact, înaintează la pas în Piață. În față le iese un adolescent, cu mâinile ridicate. Un prim jandarm îl împinge cu scutul, în partea superioară a trunchiului și a capului. Un altul vine și îl lovește cu bastonul în zona coastelor. Se mai văd câteva îmbrânceli după care situația se precipită, adolescentul fuge, cu jandarmii pe urmele lui.

Noile imagini cu modul brutal în care jandarmii au acționat la protestul din 10 august au fost publicate de G4Media.

Parchetul Militar a primit și marți noi plângeri din partea participanților la protest, dar activitatea procurorilor a fost trenată de o pană de curent.

Peste 40 de plângeri penale fuseseră deja înregistrate.

Inițial s-a început urmărirea penală pentru infracțiunea de purtare abuzivă, abuz în serviciu și urmează a fi extinsă și pentru neglijență în serviciu, dat fiind faptul contextul în care cei 2 militari jandarmi au fost lăsați neizolați de către colegi”, declara luni Ionel Corbu, prim procuror la Parchetul Militar.

La acest moment s-au solicitat documente care vizeză modul de organizare a misiunii, în mod punctual cele care sunt prevăzute în normele interne și cele care sunt conturate de prevederile legii”, a adăugat el.

Citiți și: 2012 vs. 2018. „Acesta este sindromul unui sfârșit de regim”

Șeful interimar al Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoș, a dat asigurări, marți seara, că jandarmii şi-au făcut datoria şi că îşi merită respectul, susţinând că cei vinovaţi vor plăti, fără însă a face vreo precizare lagată de modul de coordonare a intervenţiei Jandarmeriei de vineri seară din Piaţa Victoriei.

El şi-a început declaraţia prin a spune că are 22 de ani de carieră, timp în care nu a făcut decât să îşi iubească ţara şi drapelul şi să creadă în camarazii săi şi în Dumnezeu, făcând acesta afirmaţii în timp ce a pus mâna pe drapelul de lângă el şi a arătat spre icoanele din spatele său, de pe perete şi de pe birou.

„Am 22 de ani de carieră militară, într-o instituţie în care am evoluat treaptă cu treaptă. Nu am făcut decât să îmi iubesc ţara, drapelul ăsta, să cred în Dumnezeu şi în camarazii mei”, a susţinut Sebastian Cucoş. 

Şeful Jandarmeriei a spus că a văzut „polarizări diferite în media vizavi de ultimele evenimente”, comentând: „Prea ne-am învrăjbit români contra români, prea ne urâm unii pe alţii”.

„Cei care au greşit vor plăti. Să lăsăm instituţiile competente să-şi facă treaba şi noi să ne facem treaba. Jandarmii ăştia care au umplut tot internetul acum sunt aceiaşi pe care i-aţi văzut la inundaţii, care i-au scos pe oameni din zăpadă şi care ani la rând nu şi-au dorit decât să avem un cadru normal de desfăşurare a activităţii”, a afirmat Sebastian Cucoş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri