VIDEO. Mașină condusă de pe scaunul pasagerului. Ce va păți șoferul, instructor auto

Data publicării:
masina scoala fara sofer

Un instructor auto din Bucureşti a fost filmat de un alt şofer în timp ce ar fi condus maşina şcolii de şoferi de pe scaunul din dreapta, fără ca la volan să fie vreun cursant.

Instructorul pare că se foloseşte de pedalele de dublă comandă aflate pe partea sa şi ţine cu o mână de volan, spre stupefacţia celor aflaţi în trafic.

Gheorghe Harabagiu, reprezentantul şcolii de şoferi la care este angajat instructorul, spune că bărbatul filmat în trafic, care are peste 30 de ani de experiență, își va pierde locul de muncă.

M-am uitat de vreo 20 de ori la acest filmuleț, sperând că la volan e cineva. Din păcate nu am văzut pe nimeni. Instructorul, care e angajat cu contract de muncă la noi de pe data de 1 septembrie, nu am reușit să iau legătura, având telefonul închis”, a spus el.

Dacă se dovedtește acest lucru, este o abatere disciplinară gravă, urmând ca de luni să încheiem raporturile de muncă cu acest indvid pentru că a aruncat o pată de noroi și asupra societății noastre, și asupra tagmei din care facem parte. Făcând acest lucru, este clar că se descalifică”, a spus Harabagiu.

Categoric, riscurile sunt foarte mari. Chiar dacă avea dublă comandă în dreapta nu poți mânui volanul cu aceeași dexteritate ca și cum ai fi la volan în stânga. Oricând putea apărea cineva, nu puteai să tragi de volan, putea să se întâmple un eveniment neplăcut cu urmări mult mai grave. E o abatere disciplinară gravă, ca și cum ai fi în stare de ebrietate la volan. Cred că pe același palier le putem pune”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri