VIDEO. Miting tensionat înainte de reuniunea interguvernamentală România-R. Moldova

Data publicării:
manifestatie sed guv mold

Ceea ce la prima vedere părea să fie un protest pașnic s-a schimbat radical în doar câteva minute, protestarii fiind nemulțumiți că erau departe de locul în care se desfășoară ședința interguvernamentală, relatează corespondentul Digi24. Ei au forțat cordonul de jandarmi și au ajuns mai aproape.

Între timp s-a format un nou cordon de jandarmi, care îi înconjoară pe cei 250 de tineri din Basarabia și România. Manifestanții cer monedă unică și unirea celor două țări. Deocamdată situația este sub control, iar manifestanții își continuau scandările, chiar înainte de începerea ședinței interguvernamentale româno-moldovene.

Întrebat despre „balamucul” făcut de unioniști, premierul Victor Ponta a răspuns: „Ce balamuc? Asta e democrație!”

Reuniunea celor două guverne a fost decisă cu prilejul vizitei premierului român la Chișinău, în 27 august, când au fost stabilite prioritățile pentru agenda bilaterală în următoarele luni și a fost semnat cel de-al patrulea Protocol Adițional la Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane euro.

Membrii celor două guverne vor stabili noile proiecte care vor fi finanțate în baza acestui acord, iar o atenție specială va fi acordată continuării proiectelor de infrastructură în domeniul energetic, pentru asigurarea interconectării sistemelor naționale electrice și de gaze naturale, precum și în domeniul transporturilor, prin proiectarea și realizarea unor noi poduri peste Prut.

Ședința interguvernamentală are loc în condițiile în care ambele guverne au probleme de imagine pe plan intern. În Republica Moldova, de câteva săptămâni au loc proteste antiguvernamentale, iar luni au demisionat de la conducerea Băncii Naționale guvernatorul și viceguvernatorul, acuzând presiuni politice. În România, Victor Ponta are probleme cu justiția. Este judecat pentru spălare de bani și chiar dacă deocamdată are sprijinul partidului, preşedintele interimar al social-democraţilor, Liviu Dragnea, a admis că trimiterea în judecată a premierului poate afecta imaginea României. De altfel, opoziția a depus deja o moțiune de cenzură pe această temă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri