VIDEO. Noi imagini cu fetiţa adoptată în SUA. Ce a constatat noua familie

Data actualizării: Data publicării:
poza noua sorina sursa fam sacarin

Au apărut noi imagini cu fata de 8 ani înfiată de o familie din SUA şi luată cu forţa din casa asistentei maternale.

Pe filmare, copila apare jucându-se şi râzând. Imaginile au fost făcute publice de familia Săcărin, care a adoptat-o.

Filmarea a fost făcută seara trecută. Tatăl adoptiv spune că fetiţa este bine, că se joacă foarte mult cu fraţii ei şi că nu pare să aibă vreo problemă din cele pe care familia asistentului maternal susţinea că ar avea-o în raport cu familia adoptivă.

Părinţii adoptivi ai Sorinei au trimis o scrisoare deschisă procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Dimitrie Bogdan Licu, în care îi cer să formuleze o cerere de strîmutare pentru motive de siguranță publică a ordonanței președințiale depuse de Licu luni, la Tribunalului Mehedinți, prin care a cerut interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetiță, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

Cererea este întemeiată pe motive de siguranţă şi integritate a familiei.

Tatăl adoptiv spune că întreaga poveste a căpătat dimensiuni halucinante şi că familia sa şi avocaţii primesc de câteva zile ameninţări cu moartea din partea celor convinşi ca fata a fost adoptată pentru a-i fi prelevate organele. Un incident a trafic a avut loc ieri, când maşina cu care se deplasa ar fi fost recunoscută de un susţinător al familiei asistentului maternal, care i-ar fi şicanat în trafic, i-ar fi urmărit şi ar fi încercat să îi scoată în afara părţii carosabile, a mai povestit Săcărin.

 Potrivit acestuia, şi poziţia autorităţilor române referitor la acest caz este surprinzătoare, pentru că pun la îndoială o decizie judecătorească definitivă şi procedura de adoptie care s-a derulat greu de la început.

Pe de altă parte, Săcărin susţine ca chiar Olguţa Vasilescu cunoştea acest caz si ar fi intervenit personal la Consiliul Judeţean Mehedinţi când era ministru al muncii pentru a se asigura că procedura de potrivire a familiei adoptive cu Sorina îşi va urma calea legală şi se va desfăşura conform normelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri