Video Exclusiv O macara s-a prăbușit peste o mașină în mers, în București: o persoană este grav rănită. Primar: Au fost reclamații

Data actualizării: Data publicării:
Macara prabusita bucuresti inquam ganea 3
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

O macara de mare tonaj s-a prăbușit, sâmbătă dimineață, în București, peste o mașină aflată în mers. Autoturismul a fost grav avariat și patru persoane au fost rănite. Șoferul este semi-conștient.

Actualizare 12:00. Șoferul a fost scos din mașină și a primit îngrijiri medicale de urgență într-o ambulanță SMURD, apoi a fost transportat la spital. În privința reclamațiilor, se pare că au fost făcute și cu privire la praful rezultat în urma demolărilor, dar și în ceea ce privește siguanța lucrărilor. 

Imagini: InquamPhotos/Octav Ganea

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Actualizare 11:55. Primarul sectorului 1 a declarat, la fața locului, că locuitorii din zonă au făcute reclamații cu privire la lucrarea respectivă de demolare. „Norocul, dacă pot spune așa, a fost că a căzut peste un utilaj care a mai atenuat din lovitură”, a mai spus Daniel Tudorache.


Actualizare 11:40. Raed Arafat, șeful DSU, a precizat într-o intervenție telefonică la Digi24 că este vorba despre patru persoane rănite, dintre care una în stare gravă. El a mai spus că a fost o intervenție foarte dificilă, echipajul de la descarcerare fiind nevoit să taie plafonul mașinii.


Incidentul s-a întâmplat pe Strada Matei Millo, din sectorul 1 al Capitalei (zona Calea Victoriei-Parcul Cișmigiu). Mașina se afla în mers atunci când a fost lovită de brațul macaralei.

Din informațiile de la această oră, în mașină se aflau 3 persoane atunci când macaraua a căzut peste ea. Doi pasageri au fost răniți și au fost evacuați de trecătorit, dar se pare că șoferul a fost grav rănit și încă se află în autoturism. Acesta este semi-conștient.

Pompierii intervin la această oră pentru a-l descarcera pe șofer. Un echipaj SMURD îi acordă primul ajutor.

„Persoana blocată încarcerată este în stare de inconştienţă în acest moment. I s-a acordat primul ajutor, este intubat de către un medic şi se încearcă extragerea lui din autoturism fără să i se agraveze funcţiile vitale. La faţa locului acţionează un detaşament special de salvatori, dar şi alte surse medicale”, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti.

Sâmbătă dimineață în Capitală nu au fost avertizări meteo.

Primarul sectorului 1, despre macaraua căzută în București: Este o lucrare privată de demolare

„Este o lucrare privată de demolare, nu este a primăriei de sector sau a primăriei capitalei. Acolo este zonă protejată. Autorizația este eliberată de primăria capitalei, dar acum oamenii verifică actele. Din ce știu sunt în regulă. Mie mi s-a spus că au autorizație, este totul în regulă”, a spus Daniel Tudorache, primarul sectorului 1, pentru Digi24.

Potrivit acestuia, ar fi vorba despre o lucrare care durează de câteva luni, efectuată de firma Apolodor.

Știre în curs de actualizare, reîncărcați pagina pentru mai multe informații.


Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire luaţi legătura cu noi la secţiunea DigiVOX a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail sau pe conturile noastre de Facebook și de Twitter. Ne puteţi trimite fotografii şi filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304. Vă rugăm să precizaţi numele, data şi locul din care le transmiteţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri