VIDEO. Opozanții proiectului Roșia Montană au mers la Ministerul Culturii cu o lunetă nouă pentru D. Barbu

Data publicării:
daniel barbu luneta sparta masina-1

Protestatarii au ajuns luni la sediul Ministerului Culturii, cu o lunetă nouă, despre care anunțaseră că vor face chetă să o cumpere.

Gestul a fost făcut în semn de protest față de faptul că oamenii legii cercetează mai multe zeci de persoane, după ce luneta mașinii ministrului a fost spartă, în timpul unui protest de acum două săptămâni, din Centrul Vechi al Bucureștiului.

Grupul de protestatari nu a fost lăsat de jandarmi să intre în sediul Ministerului și niciun oficial al instituției nu a coborât să vorbească cu ei, astfel încât ei au plecat fără a lăsa acest accesoriu pentru Daniel Barbu. Ei au anunțat că vor relua încercarea marți.

Ministerul Culturii a reclamat oficial la parchet, săptămâna trecută, distrugerea lunetei maşinii ministrului Daniel Barbu. 

Mai multe persoane, aflate la o mișcare de protest față de proiectul minier de la Roşia Montană, au spart, în 17 octombrie, luneta maşinii ministrului. Premierul Victor Ponta a calificat atunci agresiunea drept inacceptabilă şi a cerut ca huliganii să fie identificaţi şi sancţionaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri