VIDEO Piteştiul, sub ape. Ploaia torenţială care a căzut timp de şase ore a inundat jumătate din oraş

Data publicării:
pitesti

Jumătate din Piteşti a fost inundat după ce a plouat torenţial timp de şase ore, iar canalizarea nu a făcut faţă debitului mare de apă. A fost nevoie de intervenţia pompierilor, care au venit cu bărcile pentru a evacua mai multe persoane.

ACTUALIZARE ora 11.00. Jumătate din oraș a rămas fără căldură, după ce apa a inundat punctele termice și au blocat instalațiile.

ACTUALIZARE ora 9.00: 15 case au fost afectate de inundațiile de noaptea trecută. 

ACTUALIZARE ora 8:25 Primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, a anunţat la Digi24că pe tronsoanele afectate de ploaie se circulă acum normal. În continuare, se vor evalua pagubele şi se va încerca înlăturarea urmărilor ploii torenţiale: scoaterea apei din curţi şi subsoluri şi curăţarea acestora.

Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, Mădălina Epure, a declarat la rândul său că sunt detaşate mai multe echipaje pe teren. În total, patru persoane au avut nevoie până acum de intervenţia pompierilor: două din municipiul Piteşti - o femeie în vârstă şi fiul său cu dizabilităţi, un băiat de 16 ani din comuna Buzoeşti şi o femeie în vârstă de 55 de ani, care a încercat să treacă un pârâu cu maşina şi a rămas blocată.

Şi alte localităţi din Argeş au fost afectate de inundaţii, fie pentru că sistemele de canalizare nu au făcut faţă volumului mare de apă, fie canalizarea nu există. Este vorba de Costeşti şi Curtea de Argeş, dar cele mai mari probleme sunt în Piteşti, unde două bulevarde au fost acoperite de apă - Nicolae Bălcescu şi Calea Bascov.

Pe strada Gârlei, apa a atins nivelul de doi metri, pătrunzând în casele oamenilor. Viitura a măturat mai multe maşini, fiind necesară intervenţia pompierilor, care venit cu bărcile pentru a evacua persoanele care nu se puteau deplasa singure. Este vorba despre o bătrână şi fiul ei, o persoană cu dizabilităţi, care au fost duşi la spital şi sunt ţinuţi sub supraveghere medicală. Apele s-au retras cu greu, iar traficul se desfăşoară cu dificultate în zonele afectate de inundaţii. Cele mai mari probleme sunt semnalate în zonele în care nu există canalizare sau este subdimensionată, iar edilii motivează că de vină ar fi cetăţenii care nu au acceptat lucrări de reabilitare.

Tudor Pendiuc, primarul oraşului Piteşti, în direct la Digi24, ora 6:


Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, declaraţii în direct la Digi24, ora 6:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri