Sari la conținut

VIDEO. Poliţişti anchetați pentru că au făcut grătar în timpul serviciului

Patru poliţişti de siguranţă publică din Bucureşti au fost audiaţi, luni, după ce, în mediul online, au apărut imagini cu ei făcând grătar şi ascultând muzică într-o hală din Giuleşti, în timpul serviciului.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti precizează că cei patru poliţişti care apar în filmare fac parte din Secţia 4, faţă de aceştia fiind declanşată cercetarea disciplinară, precizează News.ro.

Potrivit Poliţiei Capitalei, evenimentul s-a petrecut în urmă cu zece zile, în timpul programului, în intervalul orar 17.00-18.00. Superiorii acestora au spus că imaginea Poliției a fost șifonată de comportamentul celor patru.

„Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti condamnă acest comportament şi are toleranţă zero faţă de cei care nu îşi exercită cu corectitudine atribuţiile de serviciu şi dezaprobă aceste forme de manifestare, izolate, dar care aduc atingere imaginii Poliţiei Capitalei şi poliţiştilor care îşi desfăşoară activitatea cu profesionalism”, arată reprezentanţii DGPMB.

Precizările Poliţiei Capitalei vin după ce pe internet au apărut imagini cu cei patru poliţişti care, într-o hală din cartierul Giuleşti, fac grătar şi ascultă muzică lăutărească.

Cei patru poliţişti au fost suspendaţi pe durata anchetei. Ei riscă fie o sancțiune financiară pentru următoarele trei luni, fie – mai grav – ar putea fi dați afară din Poliție.