VIDEO. Polițiștii din Secția 16 București, filmați în timp ce lovesc și strâng de gât un bărbat încătușat

Data publicării:
politisti sectie 16 filmati abuz
Polițiști ai Secției 16 filmați de camera de supraveghere în timp ce bruschează și strâng de gât un tânăr încătușat, în 2018 Foto: captură video Digi24

Trei agenți de la Secția 16 de poliție din Capitală sunt arestați preventiv, iar alți cinci sunt sub control judiciar după ce au agresat doi tineri care le reproșaseră polițiștilor că nu purtau masca de protecție în timp ce ce făceau controale de rutină în centrul Capitalei. Agenții Secției 16 acuzați de abuzuri nu ar fi însă la prima faptă.

În 2018, cel puțin doi dintre ei, printre care Viorel Șeicaru, care este lider sindical, au fost vizați într-o altă anchetă, după ce au fost filmați în Secția 16 în timp ce lovesc și strâng de gât un bărbat încătușat. Șeful de tură în seara întâmplării ar fi fost chiar sindicalistul. Iată imaginile:

„Imaginile nu fac altceva decât să vorbească despre comportamentul acestui individ. Un om foarte violent, foarte agresiv, îmi pare rău că nici nu pot să spun că e coleg cu mine, pot să spun că are atitudinea unui derbedeu din stradă. Punct. Am avut o reacție, eu am fost amenințat pe diverse canale să îmi văd de treaba mea”, a declarat pentru Digi24 Florin Vîlnei, președintele federației sindicale Sed Lex.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri