VIDEO. Polițistul care a accidentat mortal o fată pe trecerea de pietoni a devenit agresiv cu ziariștii la ieșirea de la audieri

Data actualizării: Data publicării:
bărbat cu o gluga trasa pe ochi impinge cu mana un operator
Polițistul care a omorât o fată pe trecerea de pietoni a devenit agresiv cu jurnaliștii la ieșirea de la audieri Foto: captură video

Polițistul care joi a lovit mortal cu mașina de serviciu o fată de 13 ani pe trecerea de pietoni a fugit de jurnaliști și chiar a devenit agresiv cu ei în momentul în care a ieșit de la audieri de la Parchetul Sectorului 1. El și-a acoperit fața, nu a răspuns la întrebări și i-a dat la o parte pe operatorii care luau imagini, îndreptăndu-se în grabă către o mașină care îl aștepta.

Iată momentul:

Polițistul este cercetat pentru ucidere din culpă, iar procurorii l-au plasat sub control judiciar, cu interdicția de a conduce, după ce au stabilit că nu avea nicio misiune urgentă, deși circula prin oraș cu peste 80 de kilometri pe oră și cu semnalele luminoase pornite.

După 24 de ore de la teribilul accident, agentul de poliție care conducea mașina implicată a ajuns la Parchetul Sectorului 1, pentru primele declarații oficiale. Anchetatorii verifică acum și pista că a folosit abuziv mașina de serviciu.  

Agentul lucrează în Poliție din 2017. E polițist de proximitate la Sectia 5. Nu a făcut o școală de specialitate, pentru că a fost angajat din sursă externă, ceea ce înseamnă că a avut o pregătire inițială de cel mult șase luni înainte de a începe munca.

Polițistul era singur în mașină în momentul în care pe o trecere de pietoni din București a lovit două fete. Una a murit, cealaltă este la spital.

Și permisul său de conducere le-a ridicat semne de întrebare anchetatorilor. El a devenit șofer cu acte în regulă în România în 2012, iar în 2016, când a mers în Marea Britanie, și-a preschimbat permisul. În 2017, când s-a angajat în poliție, a condus autospecialele cu același permis.

Procurorii au cerut mai multe expertize, pentru a stabili cu exactitate viteza pe care o avea mașina de poliție, dar și dacă impactul putea fi evitat.  

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri