VIDEO. Pregătiri de Ziua Marinei: Fregata Regina Maria a fost „atacată” de teroriști

Data publicării:
fregata romaneasca ziua marinei 1

Ameninţarea a venit dinspre ţărm, când puşcaşii marini au depistat un instrus. Toti pasagerii fregatei au fost duşi imediat într-un loc sigur. Scenariul bine pus la punct face parte dintr-un exerciţiu de antrenament al Forţelor Navale Române.

Forţele Navale reuşesc respingerea atacului inamicului, dar, un soldat este grav rănit: „Mă doare piciorul! Mă doare piciorul!”

Soldatul este transportat la infirmerie dar o altă problemă apare: Fregata Regina Maria este atacată din aer. Un elicopter survolează nava. Are loc un nou schimb de focuri.

Elicopterul inamic loveşte nava în plin. Un incendiu izbucneşte pe puntea a doua, la tribord, însă pompierii de la bordul fregatei acţionează rapid.

Exerciţiul s-a încheiat cu succes pentru puşcaşii marini. Majoritatea scenariilor puse în practică le vom putea vedea şi pe 15 august, la Ziua Marinei.

Poate vi se pare uşor de făcut, dar necesită o foarte mare atenţie, sincronizare din partea fiecărui membru al echipajului deoarece, aţi văzut, lucrăm cu muniţii, cu elemente explozive, cu mişcări ale navelor la distanţe foarte mici”, a declarat contraamiralul de flotilă Sorin Learschi, comandantul Flotilei de Fregată.

Pregătirile vor continua şi în zilele următoare pe faleza cazinoului din Constanţa. Cadeţii vor repeta toate momentele de la marea sărbătoare a Marinei Române. Militarii vor juca rolul preşedintelui, al premierului şi al altor oficialităţi aşteptate pe 15 august la malul mării, totul ca atunci evenimentul să fie impecabil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri