VIDEO. Primele imagini ale accidentului din Neamț, în care au murit nouă oameni

Data actualizării: Data publicării:
accident ISU Neamt 050418 (1)

Un accident grav a avut loc azi-noapte în localitatea Alexandru cel Bun din judeţul Neamţ. Nouă muncitori au murit şi unul a fost rănit, după ce duba care îi transporta spre casă a ieşit de pe şosea şi a căzut în râul Bistriţa. Vehiculul în care se aflau victimele este unul de marfă şi fusese modificat pentru a putea transporta persoane. Mai exact, îi fuseseră montate banchete din lemn.

Accidentul a avut loc la ora 0:44. În imagini se vede cum duba ajunge cu viteză în râu, iar la scurt timp un al doilea microbuz, în care erau rude și prieteni ale celor decedați, trece pe pod și oprește imediat. Oamenii coboară și aleargă spre prima dubă, încercând să-i salveze pe cei cunoscuți.

Abia după aproximativ zece ore pompierii din Neamţ au finalizat operaţiunile de căutare a celor două persoane dispărute. Bilanțul oficial este de nouă morți și un rănit.

Urmările accidentului le puteți vedea mai jos:

„Probabil că a fost o explozie de roată”, a declarat Raed Arafat, şeful DSU, la Digi24. „A fost o problemă la cauciucul din spate stânga, aşa după cum arăta autoutilitara când a fost scoasă”, a completat Daniela Soroceanu, prefect al judeţului Neamţ.

„Victimele erau prinse între lemnele pe care le aveau în autoutilitară”, a spus Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt ISU Neamţ.

„Din primele cercetări, colegii au stabilit că autoutilitara condusă de un tânăr de 25 de ani, din Săvineşti, avea direcţia de deplasare dinspre Bicaz spre Piatra Neamţ şi, posibil, pe fondul unei explozii de cauciuc sau unei defecţiuni tehnice la o roată, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a ieşit în afara părţii carosabile căzând în canalul de aducţiune al râului Bistriţa”, a explicat Elena Bulgărea, purtător de cuvânt IPJ Neamț.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri