VIDEO. Proteste de amploare în marile oraşe

Data actualizării: Data publicării:
proteste sdibiu

Mii de persoane protestează sâmbătă seară în mai multe oraşe - Sibiu, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi sau Constanţa -, cerând demisia Guvernului.

Protest Sibiu

La Sibiu, oamenii s-au adunat de la ora 18:00 pe platoul din faţa magazinului Dumbrava, iar după ora 19:30 au pornit în marş pe străzile oraşului, scandând "Dragnea, nu uita, puşcăria e a ta!”, ”Noi nu suntem o naţie de hoţi!”, ”PSD, ciuma roşie!” sau ”Hoţii”.

Protestatarii, mulţi dintre ei tineri care au ieşit în stradă cu copiii, poartă steaguri tricolore şi au adus vuvuzele, fluiere şi pacarte cu mesaje anti-guvernamentale. Oamenii spun că sunt nemulţumiţi de reacţia violentă a Jandarmeriei faţă de manifestanţii din Piaţa Victoriei şi că nu se lasă descurajaţi de această reacţie a autorităţilor.

Vineri seară, aproximativ 10.000 de persoane au ieşit în stradă la Sibiu.

protest Iaşi

La Cluj-Napoca, mii de oameni s-au adunat în Piaţa Unirii. Ca de obicei, oamenii s-au mobilizat pe reţelel de socializare. "Modul în care Jandarmeria Română a actionat la protestul din 10 august din capitală este inacceptabil si impardonabil! S-au folosit gaze lacrimogene şi tunuri de apă pentru a dispersa multimea paşnică! Nu avem voie să ne lăsăm intimidaţi acum! Protestele PAŞNICE trebuie să continue! Ne vedem în continuare în Piaţă!” a fost mesajul postat de clujenii care susţin protestele de la Bucureşti.

protest Constanţa

La Iaşi, se protestează în centrul oraşului.

Ieşenii au început să se adune în Piaţa Unirii din Iaşi începând cu ora 19.00, după ce s-au mobilizat pe reţelele de socializare. Sunt prezenţi oameni de toate vârstele, mulţi venind cu copiii la protest.

Manifestanţii scandează "Hoţii", "PSD, ciuma roşie", "Uniţi, salvăm toată România" şi "Protestăm, până-i schimbăm", au steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene, dar şi fluiere şi vuvuzele. În zona centrală a oraşului sunt mobilizaţi zeci de jandarmi poliţişti, iar în apropierea pieţei se află o maşină de pompieri şi o ambulanţă.

La un cort instalat în Piaţa Unirii, zeci de oameni stau la coadă pentru a semna iniţiativa Fără Penali.

Cel mai probabil, manifestanţii vor porni în marş pe străzile centrale ale oraşului.

Vineri seară, la protestul de la Iaşi au participat aproximativ 10.000 de oameni.

La Constanţa, sute de persoane protestează sâmbătă seară, oamenii scandând “PSD, ciuma roşie”, dar şi "Jandarmeria apără hoţia”.

Oamenii au început să se strângă pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa începând cu ora 19.00, ei având steaguri, vuvuzele şi fluiere. Protestatarii strigă împotriva partidului de guvernământ - “PSD, ciuma roşie”, “DNA să vină să vă ia”, “Demisia”, “Anticipate”, dar şi împotriva Jandarmeriei - “Jandarmeria apară hoţia”.

După ora 20.00, manifestanţii au plecat în marş pe principalele străzi şi bulevarde din Constanţa pentru a ajunge la sediul PSD, după care vor reveni la Prefectură. Numărul celor se alătură protestatarilor este în creştere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri