FOTO VIDEO | Proteste în București și în țară. Incidente în Capitală

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - PROTEST - PIATA VICTORIEI

Oamenii au ieșit din nou în stradă, joi, în mai multe orașe din țară și au protestat față de modificările aduse Codului Penal, a Guvernului și a coaliției PSD ALDE. În Piața Victoriei din București au avut loc incidente între jandarmi și manifestanți

Actualizare 22:40Protestul din Piaţa Victoriei împotriva modificărilor la Codul penal adoptate de Parlament s-a încheiat. 

Manifestanţii, al căror număr a fost în momentele de vârf de peste 600, au avut pancarte cu mesaje ca: "Demisia Guvernului şi Parlamentului. Anticipate", "Să vă fie ruşine!", "În democraţie hoţii stau la puşcărie!", "Fără penali în funcţii publice", "O caut pe Elodia justiţiei", "PSD+ALDE=hoţii", potrivit Agerpres.

Ei au scandat printre altele "Justiţie, nu corupţie", "Nu scăpaţi!", "Fără penali", "Hoţii!", "Nu cedăm, rezistăm", "Demisia", "România, trezeşte-te!", "Nu vrem să fim conduşi de hoţi".

La ora 21 a fost intonat Imnul naţional iar protestatarii au aprins luminile telefoanelor mobile.

Mai multe persoane au aprins lumânări în memoria lui Călin Farcaş, tânărul de 29 de ani din Braşov care a murit la Institutul "Marius Nasta" din Capitală, în timp ce aştepta un transplant de plămâni.

Circulaţia a fost oprită pe breteaua care face legătura între bulevardele Kiseleff şi Nicolae Titulescu timp de aproximativ două ore, până în jurul orei 21, după ce mai mulţi protestatari au pătruns pe carosabil.


În București, la fel ca ieri, protestatarii vor să blocheze circulația în Piața Victoriei, în fața Guvernului. Oamenii au pornit pe trecerea de pietoni într-un mers continuu, chiar dacă semaforul trecuse pe culoarea roșie.

Fotografii: Inquam Photos / Octav Ganea

Șoferii au așteptat cu multă răbdare și spuneau că înțeleg perfect demersul protestatarilor, chiar îl susțin.

La fața locului au venit numeroși jandarmi care încearcă să-i convingă pe manifestanți să intre în perimetrul unde se desfășoară de obicei protestele.

Câțiva jandarmi au tras de persoanele care blocau circulația mașinilor, acestea ajungând să fie târâte pe jos. Circulația în zonă a fost oprită parțial de polițiști.

Digi24.ro a primit imagini și cu protestul de la Brașov (video jos).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri