VIDEO. Români răniți într-un accident rutier în Ungaria

Data publicării:
autocar rasturnat ungaria

ACTUALIZARE 11:30 Accidentul s-a petrecut la 2 kilometri de ultima ieșire de pe autostradă, la un sens giratoriu, când autocarul a derapat, în condiții de carosabil umed. Viața niciunuia dintre răniți nu este pusă în pericol, iar pasagerii teferi au fost duși la sediul Poliției din Mako, unde li se acordă asistență, ceai cald și sunt audiați pentru a lămuri circumstanțele în care s-a produs evenimentul rutier.

Imagini în direct transmise prin videotelefon de la locul accidentului de corespondentul Digi24:

ACTUALIZARE 11:00 Ministerul Afacerilor Externe precizează, la solicitarea Digi24: 

„Consulatul General al României la Szeged a întreprins demersurile legale pe lângă autorităţile ungare pentru a obţine informaţii suplimentare referitoare la circumstanţele producerii accidentului în cauză.

O echipă a oficiului consular se deplasează către locul accidentului pentru a acorda asistență consulară și pentru a sprijini autoritățile în demersurile de identificare a persoanelor.

Conform primelor informații, rezultă că, un autocar, la bordul căruia se aflau 32 de persoane, a alunecat într-un șant, pe fondul condițiilor meteo nefavorabile. Accidentul s-a produs în apropierea localităţii Mako.

Din cele 32 de persoane aflate în autocar, 2 cetățeni români sunt răniți grav, iar 11 cetățeni români sunt răniți ușor.

În prezent, autoritățile efectuează manevrele de descarcerare.

Oficiul consular păstrează permanent legătura cu autorităţile locale şi este pregătit să acorde asistenţă consulară în limita competenţelor legale.

Vom reveni cu detalii pe măsură ce acestea vor fi disponibile”.

--------------------------------

Pasagerii au fost evacuaţi pe ferestre, cu ajutorul echipelor de descarcerare.

Accidentul, care a avut loc pe autostrada M43, s-ar fi produs din cauza vremii nefavorabile. Vehiculul a derapat și a ieșit de pe carosabil, rupând bara de protecție și ajungând într-un șanț. Traficul a fost blocat, iar pompierii au securizat vehiculul pentru a nu se răsturna pe o parte.

La faţa locului sunt prezente mai multe echipaje de anchetatori şi de intervenţie ale autorităţilor maghiare, inclusiv un elicopter, relatează delmagyar.hu, care publică și mai multe fotografii.

CRONOLOGIE. Zeci de români și-au găsit sfârșitul pe șoselele din străinătate

Un alt accident în care a fost implicat un autocar care transporta români a avut loc duminică dimineaţă, în Bulgaria. Autocarul - în care se aflau 27 de români, dintre care doi şoferi, care veneau spre România din Turcia, de la Kuşadasi - s-a răsturnat în Pasul Republika din Bulgaria, între localitățile Gurkovo și Veliko Târnovo, zonă muntoasă din ţara vecină.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri