VIDEO. România, ţara autostrăzilor cu hârtoape. Groapă de trei metri pe Autostrada Soarelui

Data publicării:
28122012 20autostrazi-41004

Pe o porțiune de 40 de kilometri, până la Fundulea, sunt sute de gropi mai mici sau mai mari.

Cea mai mare groapă pe care echipa Digi24 a găsit-o pe această distanță a fost una de trei metri lungime și 15 centimetri adâncime.

Gropile pe A2 se formează din cauza calității slabe a materialului, dar și a vremii.

La doar o lună de la inaugurare, șișoseaua de centură a municipiului Iaşi este plină de gropi şi fisuri.

România, ţara autostrăzilor cu gropi

Autostrada Soarelui are zeci, poate sute de gropi. Cele mai mari probleme sunt pe o porţiune de 40 de kilometri între Bucureşti şi Fundulea. Aici, gropile şi fisurile apărute în asfaltul autostrăzii pun în pericol traficul rutier. O spun specialiştii, o constată fiecare şofer care are drum pe aici.

Probleme mari sunt, însă, şi la bătrâna autostradă Bucureşti-Piteşti, dar şi pe alte bucăţi noi, abia date în folosinţă, în vestul ţării.

Prima autostradă construită în România, veche de aproape 40 de ani, dă semne de oboseală. Autostrada Bucureşti - Piteşti a fost refăcută în anul 2000. De atunci, circulaţia autovehiculelor a fost restricţionată aproape în fiecare an pe anumite porţiuni din cauza lucrărilor de reparaţii.

Probleme similare apar şi în vestul ţării, pe autostrada Arad - Timişoara. Inaugurată în decembrie anul trecut, este una dintre cele mai controversate autostrăzi din România. La doar opt luni de la inaugurare, în şosea au apărut primele cratere. Din cauza gropilor, viteza de rulare a scăzut de la 130 la doar 80 de kilometri. Iar constructorul nu garantează că nu vor apărea şi alte probleme.

Dar, ca să nu ne pierdem speranţa, există şi excepţii de la regulă. Lotul întâi al autostrăzii Timişoara - Lugoj a costat 50 de milioane de euro, dar cei 9,5 kilometri de şosea au fost terminaţi cu un an înainte de termenul stabilit de stat.

În plus, un telespectator ne semnalează că pe centura Craiovei nu s-a plombat nimic de șase ani și asfaltul nu are absolut nicio crăpătură.

România are acum puţin peste 520 de kilometri de autostradă. În lucru mai sunt nouă tronsoane, cu o lungime de 245 de kilometri. Dacă termenele de fianlizare vor fi respectate, şoferii vor putea circula pe mai bine de 750 de kilometri de autostradă în toamna anului viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri