VIDEO. Susținătorii proiectului Roșia Montană ar fi fost aduși cu autobuze din localitățile învecinate

Data publicării:
mineri video crop

„-Nu vă supărați, știti ce se întâmplă azi în Roșia Montană? De ce atâția oameni?

-Da' nu e problema ta!

-Să susținem.”

„-V-au chemat să veniți astăzi?

-Da. Și ne-au dat autobuz.

-Pentru ce?

-Pentru minerit.

-Și o să vă plătească?

-O zis că dă așa ei de la ei. Apăi eu nu știu. Nu o zis că ne plătește. O zis că sandvișuri, apă minerala, d-astea dă la toată lumea.”

„-De ce ați venit în Roșia Montană? Ce se întâmplă astăzi aici?

-Ca să avem servici.

-Ați venit pentru servici?

-Da, pentru locuri de muncă.

-Cine v-a promis serviciul ăsta?

-Cine ne-o promis? Cine trebuie să ne promită.

-Noi îl cerem.

-Să mâncăm papa.

-Ați venit aici de bună voie sau vă plătește cineva?

-Nu. De bună voie și nu siliți de nimeni. Venim de voia noastră, că vrem servici.”

Opozanții proiectului de la Roșia Montană au încărcat astăzi un clip pe YouTube în care acuză de „mobilizare RMGC și autorități locale pentru vizita de "informare" a Comisiei Speciale parlamentare pentru distrugerea Roșiei Montane”.

„Ați văzut foarte clar că seamănă cu Târgu-Mureș 1990. Oamenii sunt aduși cu mașinile, nu prea știu exact despre ce e vorba, au niște idei clare și fixe, lansează niște stereotipuri. Eu nu spun că nu vor locuri de muncă, dar poate că ar fi cazul să discutăm rațional, câte locuri de muncă și bunăstare poate să producă. E vorba de maxim 900 de locuri de muncă permanente, nu e vorba de minerit, povestea cu mineritul nu are legătură cu realitatea, este propagandă de proastă factură.

Cele două grupuri nu mai pot comunica, pentru că politicienii le-au antrenat în jocul acesta. Eu nu spun că cei de la Roșia Montană sunt manipulați de Gold Corporation, dar după cum ați demonstrat sunt angajați de Gold Corporation. Mi-aș putea imagina că cei de acolo au și un interes să-i mobilizeze în această acțiune. Se termină, însă, totul. Vine iarna, oamenii se vor retrage din piață, se calmează străzile, dar este și momentul unei construcții politice, poate înțelepte. Dacă nu e o strategie câștigător-câștigător va fi foarte greu să reconciliezi această națiune”, a spus Cristian Pârvulescu, președinte de onoare al Asociației ProDemocrația, în emisiunea Jurnalul de seară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri