Sari la conținut

VIDEO. Table și somn din plin, muncă mai puțin. Cum se desfășoară lucrările de asfaltare pe strada Baicului

Strada Baicului din Capitală, ora 12:30. Câţiva muncitori se plimbă agale pe lângă utilajele pentru asfaltare. Şi cum nu e nici picior de şef prin preajmă, încing mai multe partide table la umbra vehiculelor. Rând pe rând, cei care pierd le lasă locul celor care veghează ca nimeni să nu le distragă atenţia jucătorilor. Nici măcar poliţiştii şi medicii chemaţi după sinuciderea unui locatar din zonă nu reuşesc să îi întrerupă.

Echipa Digi24 revine pe şantier două ore mai târziu. Muncitorii au părăsit zona. Cu excepţia unui domn care trage un pui de somn.

Discuție reporter-muncitor:

Reporter: Să trăiţi.

Muncitor: Salut.

Reporter: Colegii dumneavoastră mai sunt pe aici? I-aţi mai văzut? Au plecat?

Muncitor: Nu. Sunt mai în faţă.

Reporter: Nu mai sunt. Erau mai devreme. Acum o oră erau aici, dar văd că au plecat. S-a încheiat programul sau ce s-a întâmplat?

Muncitor: Nu, nu! Sunt să parcheze maşina în faţă.

Reporter: Am înţeles. Erau cu o dubă aici, erau nişte colegi.

Muncitor: Da, da. Sunt mai în faţă.

Reporter: Dar se lucrează, nu?

Muncitor: Se lucrează, da, bineînţeles!

Reporter: Dar e pauză sau...?

Muncitor: E pauză, da.

Reporter: Păi de la cât la cât e pauza?

Muncitor: O jumătate de oră.

Ritmul de melc în care muncitorii reabilitează strada i-a scos din sărite pe locuitorii din zonă.

Strada Baicului a fost spartă pentru a fi înlocuite mai multe conducte vechi, iar de lucrare se ocupă companiile de utilităţi.

A început RADET-ul să schimbe coloanele. Depindem foarte mult şi de firme, companii din astea care lucrează privat, mă refer la ENEL, mă refer la DISTRIGAZ”, a spus primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Reprezentanţii firmei care se ocupă de reabilitarea străzii Baicului au precizat că vor acheta cazul.

„Vă asigurăm că societatea noastră tratează această lucrare cu profesionalism şi îşi cere scuze cetăţenilor din zonă şi celor aflaţi în tranzit pentru disconfortul creat. Referitor la felul în care muncitorii îşi petreceau timpul în pauza de masă, vă asigurăm că vom lua toate măsurile disciplinare necesare”, se arată într-un comunicat al companiei.