VIDEO. Tineri reținuți după ce au pus pe internet un video în care se jucau și trăgeau cu un pistol

Data actualizării: Data publicării:
tanar cu pistol in mana
Tineri reținuți după ce au pus pe internet un video în care se jucau și trăgeau cu un pistol.

Doi tineri dintr-o comună din Gorj își vor petrece noaptea în arest, după ce au publicat pe internet imagini în care „se joacă” cu un pistol, iar apoi unul dintre ei trage un foc de armă în plan vertical.

În urma vizionării celor două videoclipuri, polițiștii au deschis o anchetă. Au aflat că era vorba de o armă neletală cu gaz, dar și că tinerii nu aveau autorizație pentru a o deține.

Ambii s-au ales cu dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept.

În cursul zilei de mâine vor fi duși la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești, cu propunere de arestare preventivă.

„La data de 3 ianuarie a.c., ora 09:00, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Stoina s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la aceeași dată, în intervalul 03:00-07:00, un tânăr de 24 de ani, din comuna Bustuchin a publicat pe o rețea de socializare două clipuri video, în care manipulează un pistol, executând foc în plan vertical. În urma verificărilor efectuate a rezultat că este vorba despre o armă neletală cu gaz, supusă autorizării, având destinația autoapărare. Arma și 20 de tuburi cartuș, calibru 9 mm, având capsa percutată, precum și alte 7 cartușe cu gaz, având capsa nepercutată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, transmite IPJ Gorj.

Potrivit anchetatorilor, „întreaga activitate infracțională s-au desfășurat la locuința surorii tânărului și a concubinului acesteia, un tânăr de 24 de ani, din localitatea Bustuchin. Din cercetări a reieșit că tinerii nu sunt autorizați pentru a purta, deține sau folosi arme letale sau neletale”.

„În urma administrării probatoriului, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a celor doi tineri, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și uz de armă fără drept. În cursul zilei de mâine, cei doi tineri vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești, cu propuneri legale”, a mai precizat sursa citată.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri