VIDEO. Transport high-tech în Brașov

Data publicării:
brasov-2

Cardurile de calatorie înlocuiesc, de la începutul anului viitor, biletele. Turiști vor putea cumpăra carduri cu 10 călători sau cu valabilitate de 24 de ore.

Gantz Miklos, administrator public al oraşului: „Încercăm să folosim sistemul bancar, să folosim acest nou sistem, de taxare a călătoriei”.

În acelaşi timp, în 119 staţii au fost instalate tabele electronice de afişaj şi camere de supraveghere.

Gabriela Vlad, manager de proiect:„Ne prezintă în câte minute va sosi în staţie autobuzul, pe toate autobuzele, mijloacele de transport, pe toate liniile”.

Cu ajutorul camerelor de supraveghere, dispecerii Regiei de Transport culeg din teren inclusiv informaţiile despre cât de aglomerată este o staţie, într-un anumit moment al zilei. În acest fel, pe liniile cele mai aglomerate pot fi fi trimise în circulaţie mai multe mijloace de transport în comun.

Costul unei călătorii este de doi lei, iar un abonament lunar pe toate liniile este 70 de lei. Instalarea noului sistem de taxare în autobuze şi troleibuze şi afişajul din staţii a costat peste 23 de milioane de lei. 98% din bani sunt din fonduri europene nerambursabile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri