VIDEO. Un fost angajat al regiei locale de transport Constanța a furat un autobuz

Data publicării:
autobuze cta

Şoferul concediat pentru abateri disciplinare repetate a profitat de greşeala unui coleg, care a lăsat autobuzul cu cheile în contact şi a plecat să stea de vorbă cu şeful lui.

Șoferul autobuzului se afla la capăt de linie și a coborat pentru a-și viza actele de parcurs. A lăsat cheile în contact și, atunci, un fost angajat al Regiei, concediat în urmă cu 5 ani pe motive disciplinare, s-a urcat la volan, a închis ușile și a pornit pe traseul obișnuit a liniei autobuzului.

Șoferul a sunat la 112 și a anunțat că i-a dispărut autobuzul din stație. Plecaţi pe urmele fostului şofer, poliţiştii l-au somat în repetate rânduri să oprească. Fără rezultat. Au reuşit să îl blocheze abia după opt kilometri. A aşteptat cuminte, la volan, să fie luat de poliţişti, dar nu a vrut să explice de ce a furat autobuzul.

Nici el singur nu știe. O dată a zis că a vrut să aducă autobuzul în garaj, o data nu e vigilent șoferul care a lăsat neasigurat autobuzul în cap de linie”, a spus Mrin Holban, șef siguranța circualției RATC.

Hoțul a lovit în trafic un stâlp de electricitate și a spart oglinda dreaptă a autobuzului. Acesta riscă acum 5 ani de pușcărie pentru furt calificat. Anchetatorii aşteaptă şi rezultatul expertizei psihiatrice. De anchetă nu scapă nici şoferul care a lăsat cheile în contact, uşile deschise şi a plecat de lângă autobuz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri