VIDEO. Un proiectil a trecut prin parbiz și s-a înfipt în bordul unei mașini parcate între blocuri

Data publicării:
trasor craiova (7) 080518

Este anchetă la Craiova, după ce un obiect ce pare a fi un proiectil de iluminare folosit de armată a căzut peste o maşină parcată între blocuri. Obiectul metalic a intrat prin parbiz şi s-a înfipt în bord. În apropiere erau şi oameni, dar nimeni nu a fost rănit. Până acum, armata nu a confirmat că obiectul i-ar aparţine.

„Ia uite, ia uite! Alte două! Iubi, dă-te ca încoace vin, dă-te ca încoace!” - câteva persoane se uitau marți seara pe cer la niște obiecte luminoase înainte ca unul dintre ele să se înfigă în parbrizul mașinii.

Locuitorii cartierului Craiovița Nouă au văzut, aseară, obiecte luminoase care străbat cerul. S-au strâns să le admire, însă veselia s-a transformat în panică atunci când unul dintre obiecte a trecut prin parbrizul unei maşini.

„Ca niște lampioane se vedeau, acolo ne-am strâns la centrală, erau 15-20 de persoane cu copii, a trecut pe deasupra noastră roșu și a intrat in mașină”, a povestit un martor ocular.

„Eram acolo, la centrală și dintr-odată vedeam ca o flacără, am crezut că e un lampion, s-a stins, noi ne-am bucurat că ce e aia, ce e aia? Și peste 2-3 minute auzim aici bubuind”, a relatat un alt martor ocular.

Cartierul unde s-a produs incidentul se află aproape de un poligon militar, iar oamenii spun că, de câteva zile, de acolo se aud zgomote de trageri. Obiectul căzut pe maşină a fost preluat de poliţiştii de la Arme şi muniţii, chemaţi de pompieri.

„Nu este un proiectil de muniție. Dânșii o să analizeze să vadă exact. (Este periculos?) Sincer, ce să vă spun, poate!”, a declarat unul dintre polițiști.

„E ceva de speriat, ia ascultați și dvs cum se trage la ora asta, în mijlocul cartierului! De o săptămână se trage în continuu și hai că își fac treaba lor, dar cel puțin să protejeze cartierele, oamenii”, a declarat proprietarul mașinii avariate.

„Se sună la 112 și nu îi înștiințară pe cei de la armată: bă, opriți-vă cu tragerile astea! Deci chiar așa trag, nu au control asupra muniției?” s-a întrebat un martor ocular.

Ancheta deschisă în urma acestui incidente este coordonată de un procuror militar.

trasor craiova (2) 080518
trasor craiova (2) 080518

Proiectilul înfipt în parbrizul unei mașini parcate între blocuri. GALERIE FOTO (Clic pe prima imagine pentru a le vedea pe toate celelalte)

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri