VIDEO. Un TIR cu 800 de butelii a explodat la Mihăilești. Trafic blocat între Urziceni și Buzău

Data publicării:
mihailesti icon

ACTUALIZARE 14.35. Procurorii îi vor audia pe șoferul TIR-ului și pe administratorul firmei.

ACTUALIZARE 13.30. Cei 60 de pompieri, cu opt autospeciale de apă și spumă și două ambulanțe SMURD, au stins în circa două ore incendiul izbucnit la tirul încărcat cu aproximativ 800 butelii tip GPL, pe DN2, la intrarea în localitatea Mihăilești, precizează un comunicat al ISU Buzău.

ACTUALIZARE 12:40. Anchetatorii spun că pentru cel puțin o oră din acest moment traficul va fi în continuare blocat. Pompierii udă încontinuu buteliile, pentru a evita riscul ca acestea să se reaprindă și eventual să explodeze.


ACTUALIZARE 11.40. „La Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău s-a constituit un dosar având ca obiect explozia produsă astăzi, 10 iunie 2016, pe DN 85, în zona localităţii Mihăileşti, judeţul Buzău. Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpă (art. 255 din Codul penal) şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă (art. 349 din Codul penal).

Potrivit primelor cercetări, un camion care transporta circa 800 de butelii a avut o pană de cauciuc, iar, în timp ce se depana pana, a luat foc. Nu au fost înregistrate victime omeneşti. Au fost luate măsuri de evacuare a persoanelor care locuiesc în zonă. La faţa locului s-au deplasat doi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău în vederea coordonării cercetărilor”, potrivit unui comunicat al Ministerului Public.

ACTUALIZARE 11:00. Mare parte din incendiu a fost stins, acum pompierii intervenind pentru a stinge flăcările care mai cuprind doar cabina TIR-ului.

Momentan s-a stins, n-a mai rămas decât cabina. Am evacuat oamenii din case. În proporție de 80-90 e stins”, a spus Petre Dorinel, primarul din Mihăilești, la Digi24.

El a precizat că cinci mașini de pompieri intervin la fața locului.

Primarul a adăugat că oamenii au fost duși pe câmp și că se vor întoarce în casele lor în circa două ore.


Circulația rutieră pe E85 este întreruptă între orașele Urziceni și Buzău, pe raza localităţii Mihăileşti, din cauza unui autotren încărcat cu butelii care a luat foc şi a rămas imobilizat pe suprafaţa carosabilă, informează centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Din primele informații, ar fi vorba de 800 de butelii.

Purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, George Creţu, a declarat la Digi24 că autospecialele pompierilor s-au apropiat de zona de manifestare a incendiului. Autospecialele s-au retras când buteliile au început să explodeze.

„Acum nu mai e pericol, se încearcă răcirea recipientelor care nu au explodat”, a spus el.

George Creţu a adăugat că incendiul a izbucnit iniţial în partea din spate a încărcăturii şi s-a extins.

Populaţia a fost evacuată pe o rază de 500 de metri, a adăugat George Creţu.

Pompierii au luat legătura cu şoferul tirului şi se pare că acesta nu are probleme, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

George Sava, prefectul de Buzău, a declarat la Digi24 că au luat foc anvelopele TIR-ului.

Sunt autospeciale la faţa locului.

Oamenii au fost îndepărtaţi din zonă, pe o arie de 500 de metri.

Pentru a ajunge spre Bucureşti, şoferii au rute alternative, a adăugat acesta.

Raed Arafat: Situația este sub control

Este un incendiu al unui camion care este încărcat cu butelii GPL. Evacuarea populației pe raza de 500 de metri s-a efectuat. Pompierii acționează de la distanță. Situația este sub control. Nu avem victime, din fericire”, a spus Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din România.

Nu am informații despre șoferul acestui TIR. A fost verificată cabina și nu este în cabină, din ce am înțeles de la polițisti”, a precizat secretarul de stat în MAI.

Raed Arafat a preciat că situația este sub control, dar că „nimeni nu garantează evoluţia situaţiei.”.

Explozia de la Mihăilești, din 2004

În urmă cu 12 ani, tot la Mihăileşti a avut loc unul din cele mai grave accidente produse pe șoselele din România. Pe data de 24 mai, un camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu a fost implicat într-un accident rutier, urmată de o explozie.

18 oameni și-au pierdut viața atunci, dintre care șapte pompieri, trei localnici și doi jurnaliști. Alți 13 oameni au fost grav răniți.

Un crater cu adâncime de 6,5 metri și un diametru de 21 metri s-a format în jurul locului exploziei, iar bucăți de metal au fost aruncate pe o rază de 200 de metri afectând acoperișurile mai multor case din zonă.

Cei trei reprezentanți ai firmelor care au asigurat transportul și livrarea azotatului de amoniu, Ionel Ionuț Neagoe, administratorul Ney Transport SRL, Mihai Gună, patronul Mihtrans SRL și Ion Gherghe, fost director al combinatului Doljchim din Craiova au fost condamnați la câte patru ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri