VIDEO. Vot încheiat cu huiduieli în Republica Moldova

Data publicării:
sigla ambasada romania chisianu

A fost modul în care câteva zeci de români stabiliţi la Chişinău au protestat, după ce nu au mai apucat să voteze. Urnele s-au închis la ora 21, iar oamenii nu şi-au mai putut exercita dreptul constituţional. Ei au acuzat autorităţile că nu au deschis suficiente secţii de votare şi, prin urmare, nu au mai putut să pună ştampila pe favoritul lor:

O tânără din Chişinău, care are şi cetăţenie română, spune că a reuşit să voteze la secţia de la Ambasada României cu 5 minute înainte de închiderea urnelor, după ce a stat trei ore la coadă, potrivit Mediafax.

În acel moment mai aşteptau peste 100 de persoane. Lumea era revoltată şi foarte nemulţumită. Toată ziua a fost situaţia asta, multă îmbulzeală, oamenii au stat câte trei la coadă, fără să primescă apă, nimic. Au aşteptat la coadă şi persoane în vârstă, care nu au fost lăsate să intre în faţă să voteze, doar mamele cu copii mici au putut", a spus tânăra.

Aceasta a mai precizat că aceeaşi situaţie s-a regăsit şi la secţia de votare de la Consulat.

O altă tânără a relatat: „Oamenii au stat multe ore pentru a vota, şi la Ambasadă şi la ICR şi la Bălţi. La Ambasadă după ce s-au închis urnele au scandat: Vrem să votăm!”.

Aşa se întâmplă mereu în Republica Moldova. Cei cu cetăţenie română doresc să voteze şi stau la cozi. La fel a fost şi la ultimele alegeri”, a mai spus aceasta.

Persoanele care nu au putut vota la Ambasadă au rămas câteva minute în faţa secţiilor de vot, susţinând că doresc să voteze, dar au plecat destul de repede, faţă de precedentele alegeri, când au fost ceva mai violenţi, încercând să forţeze intrarea în sediul misiunii diplomatice.

Pe listele partidelor româneşti pentru europarlamentare s-au aflat şi 11 candidaţi moldoveni.

România a organizat opt secţii de votare în Republica Moldova. Patru dintre cele opt centre se află la Chişinău, dintre care două la secţia consulară, unul la sediul Ambasadei şi unul la sediul Institutului Cultural Român.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri