VIDEO. Zeci de șoferi din București și-au pierdut numerele de înmatriculare după inundațiile de marți

Data publicării:
Numere de înmatriculare sprijinite pe un stălp.
Zeci de șoferi din București și-au pierdut numerele de înmatriculare după inundațiile de marți. Foto: Captură TV Digi24

Zeci de șoferi din București și-au pierdut numerele de înmatriculare după furtuna de marți. Unii au reușit să le recupereze, însă cei mai mulți trebuie să-și facă altele noi. Ei ar trebui să știe însă că riscă amenzi de aproape trei mii de lei dacă circulă fără plăcuțe.

Așa arată câteva postări de pe o rețea de socializare în care șoferii cer ajutorul pentru a-și găsi numerele de înmatriculare după ce au fost luate de apă. Ei trebuie să știe ce trebuie să facă în cazul în care nu mai reușesc să le recupereze

Alexandru Apetrei, DRPCIV: Este necesar ca proprietarul vehiculului să se adreseze serviciului public comunitar „Regim permise de conducere” care efectuează înmatricularea pentru solicitarea unui nou set de plăcuțe. Solicitarea se face în baza actului de identitate și a unei declarații de pierdere, cu achitarea contravalorii plăcuței. Termenul de poate varia. În una, două zile lucrătoare sau chiar în aceeași zi se eliberează noile plăcuțe.

Teodora Chiuș, jurnalist Digi24: În această stație de autobuz au fost lăsate la vedere unu, două, trei, patru numere de înmatriculare de către cei care le-au găsit în zonă pentru a-i ajuta pe șoferii care le-au pierdut să le găsească mai ușor.

Șofer: L-am pierdut aseară din cauza furtunii.
Reporter: Și acum ce faceți?
Șofer: Acum merg la DRPCIV și iau altul.
Șofer: Am văzut pe grupul de București trafic, am văzut multe numere de înmatriculare plutind.

Șoferii care circulă fără numere de înmatriculare pot fi sancționați.

Claudiu Costea, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere: Se sancționează cu o amendă între 1.305 lei și 2.900 lei cu posibilitate de achitare jumătate, aplicare unui nr. de 7 puncte și reținerea certificatului de înmatriculare.

Datele arată că anul trecut s-au pierdut aproape 800 de numere de înmatriculare.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri