VIDEO. Ziua cea mai lungă. În culisele condamnării lui Dan Voiculescu

Data publicării:
curtea de apel ziaristi asteptare

Ziua a debutat la sediul Poliţiei Ilfov, unde afaceristul Dan Voiculescu a făcut şi ultimele declaraţii în faţa camerelor, înainte să fie închis. De acolo, atenţia tuturor s-a mutat spre Curtea de Apel Bucureşti.

Zeci de echipe erau pregătite în faţa şi în spatele camerelor în aşteptarea pronunţării. Au fost montate camere pe hol, în faţa sălii de judecată, dar şi afară, pe scările instituţiei.

Toţi doreau să transmită ştirea fără întârziere. „Atenţie, merge! Atenţie la noi! Bună ziua! Aşteptăm decizia din moment în moment!”

Laitmotivul dimineţii pare să fi fost ora la care se anunţa pronunţarea sentinţei.

În jurul orei 14:00 informaţia a venit din camera de şedinţa. Şi ea arhiplină. Avocaţi, apropiaţi ai condamnaţilor, studenţi ai Facultăţii de Drept sau simpli curioşi, toţi aşteptau pronunţarea judecătorilor. Vestea a intrat imediat în circuit, aşa încât în doar câteva secunde toate televiziunile transmiteau verdictul.

În timpul pronunţării, tensiunea a crescut în cealaltă parte a oraşului, la sediul GRIVCO, unde se afla Dan Voiculescu. Echipele de televiziune au pornit pe urmele maşinii în care se credea că s-ar fi aflat politicianul. O urmărire că-n filme, în care concurenţa şi încordarea s-au simţit din plin. Doar regulile rutiere au mai contat. Şicanările în trafic au fost continue.

Punctul de interes al presei s-a mutat din nou la IPJ Ilfov, unde fostul senator a ajuns cu două ore înainte de sosirea mandatului. A fugit de întâlnirea cu ziariştii şi a intrat pe o uşa din spate. De acolo însă, politicianul a fost scos cu cătuşe şi nu a mai putut evita camerele de luat vederi.

Ziua s-a încheiat cu sosirea condamnaţilor la penitenciarul Rahova. Deşi ploaia le-a îngreunat misiunea, zeci de jurnalişti i-au aşteptat şi acolo.

Această a fost ultima proba de foc pe care jurnaliştii au avut-o în cazul privatizării ICA. Cu trei zile în urmă, ziarişti de la toate televiziunile au petrecut mai bine de 24 de ore pe holurile instanţei, unde ultimul termen al procesului s-a întins pe parcursul a două zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri