Vijelia a rupt în două epava de la Costineşti, unul dintre simbolurile litoralului

Data publicării:
2212 20epava 20rupta-40014

Faleza cazinoului din Constanţa este învelită cu totul într-un strat gros de gheaţă. Stabilopozii par soldaţi de cristal, iar la cheu, bărcile sticlesc. Au gheaţă de două degete pe ele.

Din cauza valurilor extrem de puternice şi a vântului care a suflat cu 70-80 de kilometri pe oră multe ambarcaţiuni s-au răsturnat şi riscă să se scufunde din moment în moment.

Vijelia nu a iertat nimic de pe faleză. Plaja a devenit un adevărat covor de gheaţă, iar terasele au fost acoperite de ţurţuri mari de un metru.

Epava din Costineşti, simbol al staţiunii tineretului, nu a rezistat urgiei. Sub rafalele de vânt care au atins şi 100 de kilometri pe oră şi lovită de valuri înalte cât un bloc cu trei etaje, o parte din punte, şi aşa veche şi mâncată de rugină, s-a prăbuşit.

Epava a fost o navă comercială grecească, construită în 1942. Pe 15 octombrie 1968, o furtună puternică a împins-o prea aproape de mal. Legendele spun însă ca nava ar fi fost inteţionat dusă pe uscat, pentru ca proprietarul ei, un om de afaceri grec, să îşi poată încasa banii pe asigurare.

Recuperarea ei ar fi fost prea costisitoare, aşa că a fost abandonată şi a intrat în patrimoniul statului român, devenind astfel simbolul Costineştiului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri