Vila de la Iași a lui Nicolae Ceauşescu, scoasă la vânzare cu două milioane de euro de doi ani

Data publicării:
geam spart

Până înainte de 1989, domeniul din Bucium era locul unde an de an Elena şi Nicolae Ceauşescu, dar şi apropiaţii celor doi, veneau să se relaxeze. După Revoluţie, casa şi terenul au intrat în proprietatea Consiliului Judeţean, iar imobilul a fost transformat în vilă de protocol.

În urmă cu trei ani însă, domeniul a fost retrocedat vechiului proprietar, care a decis să vândă totul. Preţul cerut este însă uriaş. O spun chiar experţii imobiliari.

Este o valoare mare şi pentru preţul pentru teren, pentru că dacă facem un calcul ajungem la un preţ de peste 100 de EURO metrul pătrat. Pentru un hectar, sigur ca având în vedere zona, poţi discuta. Dar având în vedere piaţa e greu de presupus că poate găsi pe cineva dispus să dea 2 milioane de EURO în momentul de faţă”, a afirmat Ionel Oancea, arhitect. 

Puţini sunt ieşenii care îşi mai amintesc de vizitele lui Nicolae Ceauşescu.

Domeniul care a aparţiunt familiei Ceauşescu este scos la vânzare de aproape doi ani. Cei care au câştigat în instanţă dreptul asupra terenului şi a imobilelor nu vor să cedeze deloc din preţ. Între timp, vila şi anexele se degradează, iar terenul se acoperă de buruieni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri