Vin primele F-16. Mihnea Motoc: Va fi o zi istorică

Data publicării:
f-16 mihnea motoc

Primele șase avioane F-16 vor fi preluate mâine din Portugalia. Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, spune că va fi o zi „istorică”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Primele șase aeronave F-16 Fighting Falcon care poartă pe fuselaj însemnul tricolor al Forțelor Aeriene Române vor fi preluate oficial din Portugalia mâine, 28 septembrie. Deși ezit să folosesc cuvinte mari, atunci când vorbesc despre achiziții, fie ele și majore, trebuie să spun că mâine va fi o zi cu adevărat istorică pentru România și armata sa”, a scris ministrul pe Facebook.

Cele șase aparate de zbor vor fi aduse la baza de la Feteşti, urmând ca restul de șase să sosească în România la începutul anului viitor.

Avioanele au fost cumpărate de Forţele Aeriene Române pentru 628 de milioane de euro. Suma include pregătirea piloţilor timp de un an, livrarea armamentului şi modernizarea avioanelor.

Prima escadrilă de aparate militare achiziţionată nu este suficientă pentru ca ţara noastră să îşi apere singură spaţiul aerian. Ministerul Apărării doreşte să demareze anul viitor procedurile pentru cumpărarea unei noi escadrile de avioane F16.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri