"Vin ROMÂNII", documentarul britanic care a stârnit reacţii puternice, va fi difuzat la Digi24

Data publicării:
romanians-are-coming-part-2

"The Romanians are coming" spune poveştile unor români ajunşi în Marea Britanie. Personaje principale ale filmului sunt romii care trăiesc într-o sărăcie extremă în România şi românii care fac parte din clasa de mijloc a imigranţilor din Regat. Serialul de la Channel 4 a stârnit proteste ale comunităţii de români din Marea Britanie. Mulţi i-au acuzat pe jurnaliştii britanici că sunt părtinitori şi că s-au concentrat doar pe aspectele negative ale imigraţiei.

La momentul difuzării filmului în Marea Britanie, The Guardian a scris despre el că este "echilibrat", în timp ce jurnaliştii de la The Telegraph l-au catalogat ca fiind mai degrabă "neconvingător".

Au fost şi reacţii ale comunităţilor şi ale oficialilor români. Români stabiliţi în Bristol au spus, prin vocea consulului Răzvan Constantinescu, că se simt "profund umiliţi". Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, i-a transmis o scrisoare ambasadorului Marii Britanii la Bucureşti, în care şi-a exprimat regretul profund faţă de reluarea unor "clişee incorecte" prin modul "distorsionat şi părtinitor" în care a fost prezentată comunitatea românească din Marea Britanie.

Primele două episoade ale filmului „Vin românii” ("The Romanians are coming") vor fi difuzate la Digi24 sâmbătă, de la 21.00, în emisiunea Digipedia”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri