VIN SĂRBĂTORILE. Brazii şi vâscul nu prea mai au căutare

Data publicării:
2312 20brazi 20vasc-40133

Sute de brazi sunt de vânzare în Piaţa Obor din Bucureşti. Clienţi, doar câţiva. Cel mai ieftin pom costă 35 de lei, iar cel mai scump 500.Pentru încă 5 lei, comerciantul oferă şi ambalaj pentru brad. Nu toți pomii se înscriu însă în standardele preferate de clienți. Cei mai căutaţi sunt cei care măsoară în jur de doi metri înălţime, la un preţ mediu de 120-150 de lei.

Şi la Bacău sute de brazi stau nevânduţi în pieţe, spre disperarea comercianţilor. Aceştia se plâng că afacerea merge prost şi abia dacă au reuşit să vândă jumătate din marfa cu care au venit.

Foarte bine se vând însă pomii artificiali. Un brăduț de 60 de centimetri costa 8 lei, iar unul de un metru și jumatate între 15 și 20 de lei. În magazine, clienţii beneficiază de reduceri, care pot ajunge şi la 50 la sută.

Tot de sărbători, tradiția spune că în fiecare casă trebuie să existe o rămurică de vâsc. La Oradea, însă, crenguțele îngheaţă pe tarabe fără să atragă pe nimeni, chiar dacă ele costă doar un leu bucata.

Conform tradiţiei, vâscul se atârnă deasupra ușii de la intrare, ca să aducă noroc, spor în casă și sănătate. În noaptea dintre ani, perechile se sărută sub vâsc pentru ca dragostea lor să dureze.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri