Vioara care a răsunat pe puntea Titanicului, înainte de scufundarea acestuia, va fi vândută la licitaţie

Data publicării:
1603 20vioara 20titanic-55127

Vioara a fost găsită în urmă cu şapte ani, împreună cu o geantă din piele. A fost nevoie de o muncă asiduă de cercetare şi de câteva zeci de mii de lire dar, în final, experţii au stabilit că vioara i-a aparţinut cândva lui Wallace Hartley. El era celebrul lider al formaţiei care, în timp ce Titanicul dispărea sub ape, a cântat melodia "Mai aproape, Doamne, de tine".

Vioara a fost un cadou pe care Wallace l-a primit în 1910 de la logodnica sa, iar muzicianul nu s-a mai despărţit de ea până la moarte.

Potrivit cercetătorilor, Wallace şi-a legat de mijloc geanta de piele cu vioara înainte ca vaporul să se scufunde. Echipele de salvare au găsit vioara alături de trupul neînsufleţit şi au înapoiat-o logodnicei.

Instrumentul din lemn de trandafir a ajuns în cele din urmă la un muzician din armata britanică a salvării, unde a şi fost găsită. Instrumentul care a supravieţuit tragediei din 15 aprilie 1912, va fi scos la licitaţie la sfârşitul acestei luni, la Belfast, locul în care a fost construit Titanicul. Preţul de pornire este de 180.000 de lire sterline.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri