Viscolul a măturat litoralul şi Autostrada Soarelui

Data publicării:
19 2012ocnaru18-39556

Actualizare 15.05.În Vrancea este afectat doar sudul județului. Cătălin Popescu, prefectul de Vrancea, a informat că pe raza sa de autoritate un singur sat este izolat, sunt 360 persoane, nu există școală acolo.15 sate sunt afectate de avariile la rețele electrice, dar se lucrează, problema e că vântul e foarte puternic, a subliniat el. Pe E85 se circulă bine, a adăugat prefectul.

Actualizare 15.00.Gabriel Baltă, prefectul judeţului Buzău, a declarat la Digi 24 că în prezent, doar drumul judeţean 220 este blocat, pentru a nu risca blocarea maşinjilor în zăpadă.

Sunt în acţiune 27 de utilaje pe drumurile judeţene şi nouă pe drumuri naţionale.

liniile electrice sunt afectate de vântul puternic, acestea sunt Cel mai puternic afectate de vântul puternic sunt liniile electrice.

În Dobrogea ninge viscolit de la ora 10.00

Vântul suflă cu putere, cu o viteză de până la 70 de km/h. Din cauza vântului puternic, ate porturile maritime și fluviale din Constanța sunt închise.

În șase localități constănțene, curentul este oprit. De asemenea, pe autostrada A2 se circulă cu mare dificultate. Între kilometrii 35 și 105, vizibilitatea este redusă sub cinci metri.

Avertizarea cod galben este valabilă până mâine, la ora 20.00, dar se poate transforma în cod portocaliu, din cauza unui ciclon din Bulgaria, care poate afecta sud-estul României.

Autostrada Soarelui riscă să se blocheze în cazul unor ninsori puternice

Pe autostrada A2, vântul suflă foarte tare și depășește 60-70 de km/h. Circulația se desfășoară în condiții dificile. Poliția a redus pragul maxim de viteză la 50 de km/h și face apel la șoferi să respecte indicațiile polițiștilor și mesajele afișate pe portalurile de pe autostradă.

Autoritățile spun că iau în calcul și închiderea autostrăzii, în cazul în care viscolul se va intensifica.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri