VITEZĂ CONTRA VITEZĂ. Poliția scoate bolizii de la iernat

Data publicării:
politie-lotus copy

Se spune că împotriva focului trebuie să lupţi cu foc. Regula se poate aplica, în ultimă instanţă peste tot, aşa că poliţiştii vor să combată viteza cu o viteză şi mai mare.

Bolizii de sute de cai putere, motocicletele, radarele laser şi cele mobile au împânzit din nou Autostrada Sorelui, un drum care îmbie la viteză, dar pe care poţi să-ţi pierzi viaţa la cea mai mică greşeală.

„E bine să ştie lumea că Poliţia are în dotare aşa ceva, e un aspect descurajator. Și întărirea autorităţii poliţistului faţă de participanţii la trafic”, susține Carol Vârnă, șeful Poliției Autostrăzilor.

O maşină de 200.000 de euro a fost filmată în urmă cu câteva zile. Un tânăr şofer gonea spre Constanţa şi, din cauza vitezei, nici n-a văzut că un poliţist încerca să-l oprească. A fost oprit abia după câţiva kilometri, cu ajutorul motocicliştilor. El a rămas fără permis şi a primit o amendă de câteva sute de lei.

„Pe timpul verii ne confruntăm cu prezenţa multor automobile de lux sau care dezvoltă o putere şi o viteză foarte mare. O încercare a unui şofer de a nu opri la semnalul poliţiştilor, poate fi temperat şi oprit cu aceste maşini”, spune Carol Vârnă.

Din acest weekend, autostrada spre litoral este monitorizată 24 de ore din 24 de camerele de supraveghere. Maşinile puternice ale poliţiei, motocicletele, cele 10 radare mobile şi pistoalele cu laser vor fi amplasate strategic, în locurile în care şoferii sunt tentaţi să apese mai tare pe acceleraţie. În plus, elicopterele Ministerului de Interne vor survola drumul spre mare şi vor trimite la sol informaţii despre cei care încalcă legea. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri