Vizită-fulger la Chișinău. Traian Băsescu l-a felicitat pe Nicolae Timofti pentru succesul de la Vilnius

Data publicării:
basescuc

Masa festivă a fost decorată cu flori şi şerveţele în culorile celor două state. La loc de cinste, pe mesele îmbelşugate au stat şi celebrele vinuri moldoveneşti.

Preşedintele moldovean a dezvăluit că vizita a fost făcută la iniţiativa lui Traian Băsescu care a dorit să fie primul şef de stat european care îl felicită pe preşedintele moldovean personal pentru succesul de la Vilnius.

Mă gândeam că s-ar putea să îmi termin cel de-al doilea mandat şi Republica Moldova încă să nu pornească pe drumul spre Europa. Iată că acest risc nu mai există. Al doilea stat românesc merge şi el după primul în interiorul Uniunii Europene”, a declarat Traian Băsescu.

După ce a primit sfaturi pentru apropierea de Uniunea Europeană. Liderul de la Chişinău a avut şi el un mesaj pentru omologul român.

Să fiţi mai departe în politică. Cred că, fără dumneavoastră, n-o să fie interesant să urmărim evenimentele din România”, președintele Nicolae Timofti

Mâine, cei doi preşedinţi vor sărbători Ziua Naţională a României la Bucureşti. Nicolae Timofti, va participa alături de Traian Băsescu la parada militară de la Arcul de Triumf şi la dineul oficial oferit la Palatul Cotroceni. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri