Vladimir Putin: „Îi pot oferi lui Gerard Depardieu paşaport rusesc”

Data publicării:
20121221 20putin-39927

Liderul de la Kremlin este convins că instalarea unui sistem antirachetă al NATO atât de aproape de Federaţia Rusă va duce la erodarea echilibrului strategic în lume. „Am spus în mai multe rânduri că noi considerăm o ameninţare eforturile partenerilor noştri de instalare a unor sisteme de acest fel. Aceste eforturi pot anula potenţialul balistic nuclear dacă noi nu vom avea un răspuns”, a spus Vladimir Putin.

În timpul conferinţei, el a fost întrebat de jurnalişti şi dacă vine sfârşitul lumii. Preşedintele Rusiei a răspuns că nu crede în astfel de speculaţii: „În primul rând, ştiu când va veni sfârşitul lumii: în aproximativ 4,5 miliarde de ani. Şi asta pentru că, din câte îmi amintesc, ciclul de funcţionare a sursei noastre de lumină, soarele, este între 7 şi 14 miliarde de ani, iar noi suntem acum la jumătatea perioadei. Atunci soarele se va stinge şi atunci va veni sfârşitul lumii.

Cum întâlnirea maraton cu presa nu a avut restricţii în ceea ce priveşte tematica, liderul de la Kremlin a destins atmosfera cu o discuţie despre fuga din Franţa în Belgia a actorului Gerard Depardieu din cauza taxelor şi impozitelor ridicate. Vladimir Putin s-a arătat dispus să-i ofere vedetei paşaport rusesc. „Dacă Gerard vrea cu adevărat să primească un permis de şedere sau un paşaport rusesc, această afacere este ca şi rezolvată într-o manieră pozitivă. Avem o relaţie foarte prietenoasă şi personală, deşi nu ne vedem prea des.

Tot în cadrul conferinţei, Vladimir Putin a negat că are probleme de sănătate, aşa cum speculase presa de la Moscova în ultima perioadă.

Liderul de la Kremlin s-a folosit de întâlnirea cu ziariştii pentru a-şi arăta şi susţinerea pentru legea care interzice americanilor adopţia copiilor ruşi, votată miercuri de Duma de Stat.

Referitor la conflictul din Siria, Vladimir Putin a precizat că nu doreşte cu orice preţ ca Bashar al-Assad să rămână la putere, ceea ce reprezintă o schimbare de ton faţă de declaraţiile făcute până acum de Moscova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri