VRANCEA. Un copil de trei ani a murit după ce a fost muşcat de cap de câinele din curtea bunicilor

Data publicării:
caine 006

Aflat în vizită la bunici, copilul a fost lăsat să se joace prin curte nesupravegheat și a fost mușcat de câinele familiei. Micuţul a fost preluat de urgenţă de o ambulanță însă, din cauza rănilor grave la cap, a murit în drum spre spital. Polițiștii fac acum cercetări pentru a stabili cum s-a ajuns în această situaţie.

Mama copilului stătea de vorbă cu familia, în casă, când bunicul băiatului a anunţat-o că micuțul a fost mușcat.

„M-a strigat tăticu, plângea şi el, m-a strigat pe mine şi a zis: Marie, ieşi afară că uite băiatul. După aceea l-am spălat eu pe ochi, mi-a zis mamă şi în rest...”, a povestit Maria Boinegri, mama copilului.

Nu este prima dată când animalul mușcă pe cineva din familie. Bunica băiatului și sora lui mai mare au fost şi ele atacate, dar au scăpat numai cu răni la mâini şi la faţă. Stăpânul câinelui ţine patrupedul de pază la o stână aflată la distanţă mare de locuinţa sa.

Poliţiştii, deocamdată, au luat declaraţii de la rudele victimei şi au reconstituit momentele atacului.

„Într-un moment de neatenţie, copilul a mers în spatele grădinii unde se află un câine legat şi a fost muşcat de acesta. A fost transportat cu salvarea la Spitalul Judeţean. Pe drum s-a constatat decesul. În prezent facem cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii decesului”, a declarat inspectorul principal Gabriel Scutaru, de la IPJ Vrancea.

Câinele va fi eutanasiat de un medic veterinar. Băiețelul era cel mai mic dintre cei cinci copii ai familiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri