Sari la conținut

Vreme mult mai caldă decât normalul perioadei. Prognoza METEO pentru weekend

În a doua parte a nopţii, cerul se va înnora în regiunile vestice, unde va începe să plouă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, în vestul ţării şi pe litoral, scrie Mediafax. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la valori în jur de 0 grade în zonele cu ceaţă persistentă, în special din est până la 12...14 grade în Dealurile de Vest; minimele termice se vor încadra între -14...-13 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 5...7 grade în Dealurile Banatului şi ale Crişanei.

LA MUNTE:

Sâmbătă, vremea frumoasă şi mult mai caldă decât normalul perioadei se va menţine, iar ziua cerul va fi senin. Pe văi şi în depresiuni, local se va semnala ceaţă sau nebulozitate joasă ce izolat vor persista. În a doua parte a nopţii, cerul se va înnora în Carpaţii Occidentali unde izolat vor fi posibile precipitaţii slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona înaltă.

LA BUCUREŞTI:

Regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru această dată, cu o maximă în jurul valorii de 3 grade şi o minimă de -4...-2 grade. Mai ales în prima parte a zilei şi noaptea se vor semnala ceaţă şi nebulozitate joasă. Vântul va sufla slab.

ÎN ŢARĂ:

Duminică, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată, îndeosebi în vestul ţării, la deal şi la munte. Cerul va avea înnorări temporare şi va ploua în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în a doua parte a intervalului, izolat şi în cele centrale şi de nord-est. La munte, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

În zonele joase de relief din sud şi din est, se va semnala ceaţă sau nebulozitate joasă, care local va persista şi pe parcursul zilei şi va fi asociată trecător cu burniţă. Pe suprafeţe mici vor fi condiţii de producere a poleiului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, dar trecător şi în vestul şi sud-estul extrem. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1...0 grade în zonele cu ceaţă persistentă, mai ales din Moldova şi 13...15 grade în dealurile din vestul şi sudul ţării. Minimele termice se vor încadra între -7 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 5 grade în Banat.

LA MUNTE:

Vremea se va menţine în continuare mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată. Cerul va avea înnorări temporare şi, mai ales în a doua parte a intervalului, vor cădea precipitaţii mixte, local în Carpaţii Occidentali şi izolat în restul zonei montane. Pe văi şi în depresiuni, mai ales dimineaţa, se va semnala ceaţă sau nebulozitate joasă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste.