Vreme rea în România. Porturile din sudul litoralului sunt închise din cauza ceţii dense

Data publicării:
port constanta cnn

Autorităţile portuare informează că până la orele dimineţii nu au fost semnalate incidente din cauza ceţii. Totuşi, ceaţa a cauzat probleme şi în oraş, unde s-a circulat cu viteză redusă, vizibilitatea fiind scăzută pe drumuri şi şosele.

Fenomenul meteorologic vine pe fondul unei avertizări meteo de ploi (25 de litri pe metrul pătrat sau peste), vijelii şi grindină, care expiră vineri, la ora 18:00.

Ziua de joi a marcat străzi inundate, trafic îngreunat şi nervi întinşi la maximum în urma ploilor torenţiale din mai multe judeţe ale ţării. Aversele au durat în general doar câteva minute, dar îndeajuns cât să creeze probleme.

La Craiova, de pildă, sistemul de canalizare nu a făcut faţă ploii. Străzile s-au umplut de apă, iar în intersecţii s-au format cozi interminabile. În unele cartiere, străzile au fost complet acoperite de apă, iar câţiva copii au ieşit chiar la plimbare cu barca pneumatică. Localnicii se plâng că, la fiecare ploaie, gospodăriile lor se inundă.

La Piteşti, o ploaie de numai zece minute a inundat mai multe străzi. Şoferii au fost nevoiţi să reducă viteza pe carosabil.

În localitatea Corabia, judeţul Olt, o furtună violentă însoţită de grindină a făcut ravagii. Ploaia a durat jumătate de oră, timp în care bucăţi de gheaţă mari cât un ou de prepeliţă au acoperit florile şi culturile agricole din zonă. Mai multe case au fost inundate, iar geamurile unora dintre ele s-au spart.

Primarul din Corabia a declarat pentru Digi24 că în oraş a fost instituită stare de urgenţă şi că au fost mobilizaţi toţi lucrătorii instituţiilor locale pentru a înlătura efectele furtunii. „Jumătate din oraş e afectat de grindină, care în anumite zone a depăşit stratul de 10-15 cm, oamenii fiind nevoiţi să intervină cu lopeţile ca să iasă din curţi. Am instituit situaţie de urgenţă şi am chemat toţi salariaţii, de la alimentarea cu apă, canalizare, salubrizare, angajaţii primăriei”, a declarat Iulică Oane.

„Am avut noroc cu vegetaţia care a mai protejat, că avem foarte mulţi arbori. Acum străzile sunt pline de frunze care au fost perforate de grindină, dar situaţia trebuie să reintre în normal”, a adăugat primarul din Corabia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri