VREME REA. Școlile din București vor fi închise marți. Măsura a fost luată şi în cinci județe

Data publicării:
25032013 20inchise-56765

Cursurile se vor relua în program normal miercuri, 27 martie.

Orele de marți se vor recupera, prin replanificare, până la sfârșitul anului școlar.

Inspectoratul precizează că măsura a fost luată, la recomandarea prefecturii, având în vedere avertizările și atenționările cod galben și cod portocaliu, caracterizate prin ninsori abundente, zăpadă puternic viscolită și troienită, temperaturi scăzute la nivelul municipiului București, în intervalul 25-26 martie.

Ulterior, inspectoratele din Buzău, Brăila, Dâmbovița, Argeş şi Olt au anunţat o măsură similară cu cea luată de instituţia omoloagă din Bucureşti.

Recomandări pentru șoferi

Capitala şi nouă judeţe din sudul ţării vor fi marţi, între orele 4.00 şi 14.00, sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol, pentru alte 14 judeţe fiind emis cod galben. Municipalitatea face câteva recomandări şoferilor din Bucureşti.

Municipalitatea recomandă şoferilor care au schimbat la autoturisme anvelopele de iarnă în cauciucuri de vară să nu iasă marţi în trafic, au transmis reprezentanţii Prefecturii Capitalei, la comandamentul de iarnă organizat la Palatul Victoria.

„Primăria Capitalei ne-a solicitat să recomandăm locuitorilor municipiului Bucureşti, cei care şi-au schimbat cauciucurile de iarnă şi le au pe cele de vară, mâine, pe cât posibil să nu iasă în trafic cu maşinile", au declarat reprezentanţii Prefecturii.

VicepremierulLiviu Dragneaa arătat, la rândul său, că majoritatea conducătorilor auto şi-au înlocuit anvelopele de iarnă cu cele de vară şi, astfel, creşte riscul unor blocaje în trafic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri