Vremea până în 6 aprilie - ploi şi maxime termice de 17 grade

Data publicării:
frig si ploaie - 6087214-Mediafax Foto-Octav Ganea-3

 

BANAT

Valorile termice vor fi în scădere faţă de cele înregistrate până în data de 24 martie, dar se vor situa în general în jurul celor climatologic normale pentru sfârşit de martie şi început de aprilie. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 14…17 grade. Valori mai mici se vor înregistra în zilele de 25 şi 26 martie, când la nivelul întregii regiuni media temperaturii diurne va fi de 9…13 grade, mai răcoare decât în mod obişnuit. În aceleaşi două zile vor fi posibile şi temperaturi minime ceva mai coborâte, în restul intervalului de prognoză valorile nocturne se vor încadra în limite climatologic normale, respectiv 4…6 grade, în medie.

Ploi pe spaţii mai extinse vor fi în 24 martie şi în jurul datei de 28 martie, când se pot cumula şi cantităţi de apă mai însemnate, în timp ce în restul intervalului se pot semnala doar ploi locale, în general slabe.

CRIŞANA

Valorile termice vor fi în scădere faţă de cele înregistrate până în data de 24 martie, iar zilele de 25 şi 26 vor fi caracterizate de o vreme mai răcoroasă, cu temperaturi ziua în medie de 9…13 grade. În restul intervalului de prognoză se estimează un regim termic apropiat de cel climatologic normal pentru sfârşit de martie şi început de aprilie, cu o medie a temperaturilor maxime de 13…16 grade. Regimul mediu al valorilor nocturne va oscila tot în jurul mediilor multianuale specifice, respectiv 2 la 5 grade.

Probabilitatea de ploaie se va menţine relativ ridicată pe tot parcursul intervalului, dar în data de 24 martie ploile vor fi frecvente şi mai importante cantitativ.

TRANSILVANIA

După valorile foarte ridicate înregistrate inclusiv în data de 24 martie, vremea se va răci, astfel că regimul temperaturii aerului în 25 şi 26 martie va fi uşor sub mediile multianuale specifice, respectiv de 10…11 grade. Pentru restul intervalului sunt estimate temperaturi maxime de 11…14 grade, apropiate de normalul climatologic pentru sfârşit de martie şi început de aprilie. Şi în privinţa temperaturilor minime, la nivelul întregii regiuni, se estimează o scădere, astfel că vor fi în medie 0...3 grade, reprezentând valori specifice perioadei. Totuşi, vor mai fi şi nopţi cu temperaturi uşor negative, în special în zonele depresionare.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în perioada 24 - 25 martie, când acestea vor fi frecvente şi în cantităţi mai însemnate, dar şi în jurul datelor de 28 martie şi 1 aprilie. În restul intervalului de prognoză, aria ploilor, în general slabe, va fi mai restrânsă.

MARAMUREŞ

După valorile foarte ridicate înregistrate inclusiv în data de 24 martie, vremea se va răci, astfel că regimul temperaturii aerului în 25 şi 26 martie va fi caracterizat de valori sub mediile multianuale specifice, fiind de aşteptat 9…10 grade. Pentru restul intervalului sunt estimate temperaturi maxime de 12…14 grade, apropiate de normalul climatologic pentru sfârşit de martie şi început de aprilie. Temperaturile minime, la nivelul întregii regiuni, vor fi de asemenea în scădere, astfel că vor fi în medie 1…4 grade, reprezentând valori specifice perioadei din an.

Probabilitatea pentru ploi se va menţine relativ ridicată pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, dar acestea vor fi mai frecvente şi posibil mai însemnate cantitativ în perioada 24 - 25 martie.

MOLDOVA

Intervalul de prognoză va debuta cu temperaturi mult mai ridicate decât cele specifice datei calendaristice, în medie de 20 de grade, apoi răcirea vremii va determina înregistrarea unui regim termic apropiat de valorile medii multianuale, cu un ecart mediu diurn de 10 la 15 grade, cu uşoare oscilaţii de la o zi la alta. În privinţa valorilor nocturne, acestea se vor menţine în jurul celor climatologic normale, media minimelor urmând a fi de 2 la 5 grade, posibil uşor mai mici în perioada 31 martie – 2 aprilie.

Ploi mai frecvente şi local posibil mai însemnate cantitativ se vor semnala în perioada 25 - 26 martie, pentru celelalte zile ale intervalului de prognoză fiind de aşteptat ploi pe spaţii restrânse, în general slabe.

DOBROGEA

Regimul termic va fi în general mai ridicat decât cel mediu multianual la sfârşit de martie şi început de aprilie, cu un ecart mediu diurn de 13 la 16 grade. Temperaturi mai ridicate se vor atinge în ziua de 24 martie în partea de vest a regiunii, în timp ce în zona litoralului media maximelor va fi ceva mai modestă, de 10...11 grade. Şi valorile nocturne se vor situa peste cele specifice perioadei, media minimelor urmând a fi de 4 la 8 grade.

Ploi mai frecvente se vor semnala în 25 martie şi în perioada 28 – 29 martie, pentru celelalte zile ale intervalului de prognoză fiind posibile ploi izolate, în general slabe.

MUNTENIA

Intervalul de prognoză va debuta cu temperaturi mult mai ridicate decât cele specifice datei calendaristice, cu o medie de 21 de grade pentru ziua de 24 martie. Apoi, răcirea vremii va determina înregistrarea unui regim termic mai apropiat de valorile multianuale la sfârşit de martie şi început de aprilie, cu un ecart mediu diurn de 13 la 17 grade, cu uşoare oscilaţii de la o zi la alta. Şi valorile nocturne vor scădea uşor începând din 26 martie, dar se vor menţine în jurul celor climatologic normale, media minimelor urmând a fi de 2 la 5 grade, posibil uşor mai mici în perioada 30 martie – 1 aprilie.

Ploi mai frecvente şi posibil mai însemnate cantitativ se vor semnala în 25 şi 28 martie, pentru celelalte zile ale intervalului de prognoză fiind posibil să plouă pe spaţii mai restrânse, în general slab.

OLTENIA

Intervalul de prognoză va debuta cu temperaturi mult mai ridicate decât cele specifice datei calendaristice, cu o medie de 20 de grade pentru ziua de 24 martie. Apoi, răcirea vremii va determina înregistrarea unui regim termic apropiat de valorile multianuale la sfârşit de martie şi început de aprilie, cu un ecart mediu diurn de 13 la 16 grade, cu uşoare oscilaţii de la o zi la alta. Şi valorile nocturne vor scădea uşor începând din 26 martie, dar se vor menţine în jurul celor climatologic normale, media minimelor urmând a fi de 2 la 5 grade, posibil uşor mai mici în perioada 30 martie – 1 aprilie.

Ploi mai frecvente şi posibil mai însemnate cantitativ se vor semnala în 24 şi 28 martie, iar pentru celelalte zile ale celor două săptămâni de prognoză sunt de aşteptat ploi pe spaţii mai restrânse, în general slabe.

LA MUNTE

După valorile ridicate înregistrate în data de 24 martie, vremea se va răci, astfel că regimul temperaturii va deveni apropiat de cel climatologic normal. Sunt estimate în medie temperaturi maxime de 2 la 6 grade şi minime nocturne sub pragul de îngheţ.

Precipitaţiile vor fi mai frecvente şi mai însemnate cantitativ în perioada 24 - 25 martie, dar şi în jurul datei de 28 martie. În special la altitudini mari, mai sunt posibile şi lapoviţe sau ninsori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri